20181207

7.12.

Meidän vuokratalossa nukuttiin tänään pitkään. No, mitä, kun valvottiin niin myöhään ja mentiin aikaisin nukkumaan. 0.4 astetta miinuksella noustessa. Hetken päästä satoi pienen hetken sakeasti lunta. Tero perheineen oli meillä edellisen yön - paitsi Aaro, joka eilen illalla jäi yöksi Timolle. Osa meistä nukkui vielä kun Parkkosen Hannu toi kinkun meille - Marja-Leenalle paistettavaksi ensi maanantain Majakan jouluruokailuun. No, minä en nukkunut ihan enää silloin, mutta melkein.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia, ym.

Luin Johanneksen evankeliumia.

Kävin urheilukentällä 10 km kävelylenkillä.

Palattuani kotiin olivat Aaro ja Mirokin jo meillä. Timo, Pia, Milema ja Minja tulivat heti myös. Samoin Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel - vai oliko Daniel tullut jo himpun aikaisemmin.

Niinpä saimme olla jälleen "perekuntana" yhdessä - melkein kaikki, paitsi Milka.

Kohtapa söimme hyvän aterian.

Kävimme saunassa - Minä, Tero, Timo, Milena, Daniel ja Nooa. Daniel ja Nooa kävivät ulkona aina löylyjen välissä - ja vaikka kuinka monta kertaa. Aarokin kävi vielä saunassa kun tuli kylältä, jossa kävi mummin kanssa apteekkiasioilla.

19:ksi menin helluntairukoushuoneelle Parannuksenteon ja parantumisen rukous- ja paastoviikon tilaisuuteen. Aiheena oli tänään: Israel ja muut kansat. Vein mukanani sinne "rekvisiitaksi" Israelin lipun ja muiden kansojen "edustajaksi" Venäjän, Suomen ja Marin tasavallan liput. Myös sinivalkoisen kynttilän. Johtelin illan - sen "näyn" mukaan kuin tätä viikkoa varten olen saamut. Alkusanojen jälkeen katsoimme alle 3 min. videon - ilman ääntä - Jerusalemista. Sen aikana siunasimme Israelia ja rukoilimme sen mukaan kuin kukin koki. Lauloimme kolme yhteislaulua, Jussi Rautasen säestyksellä ja Seija Suurosen esilaulannalla. Seija myös säesti kitaralla. Soile Ahola piti lyhyehkön puheen illan aiheeseen liittyen. Pari yhteislaulua. Rukoilimme Israelin puolesta erilaisin aihein. Kaksi yhteislaulua. Rukoilimme muiden kansojen puolesta erilaisin aihein ja näkökulmin. Seija Suuronen lauloi lopuksi saamansa laulun - oli hyvä laulu. Siunasimme Aholan Timoa ja Soilea tulevalle matkalle yhteen Afrikan maahan. Väkeä illassa oli 19 henkeä. Koin, että illassa oli hyvä henki - sellainen rukouksen henki. Siitä kiitos yksin Hänelle, jolle se kuuluu.

Huomenna on lauantai. Edes saunominen - jota met suomalaiset niin rakastamme - ei ole huomiseen rukoustilaisuuteen tulon esteenä, sillä se on klo 14. Tule mukaan ja ota toisiakin "följyyn!".Tämän jutun lopussa on rukousviikon ohjelma.

Tultuani kotiin, olivat "Timot" ja "Terhit" läht5eneet kotiin - Nooa oli mennyt yöksi heille Danielin mukana.

Join kahvia ja sen kanssa "palasta". Pian sen jälkeen vielä iltapalasta ja teetä, Teron perheen kanssa. Aaro meni vielä 23 maissa lenkille - oikea urheilija kun on: hyvä jalkapallomaalivahti.

Paljon on asioita, joista voi iloita.

Luin uutisista, että ev. lut. kirkon jäsenmäärä on alittanut 70 %. Kun on ennen tätä virkettä tuollainen lause, niin on väärinymmärrysten välttämiseksi sanottava, että siitä ei varmaan voi iloita. Kehityssuunta on ollut sellainen. Olihan kirkko joskus toisenlainen. Ajattelen kyllä niin, että jos niissä, jotka eroavat on julki jumalattomia ihmisiä, niin onko se niin suuri vahinko, jos eroavat. Tämä taas ei tarkoita sitä, että heihin tulisi suhtautua välinpitämättömästi. Ei, vaan heidänkin puolestaa on rukoiltava ja heidät on pyrittävä tavoittamaan evankeliumilla. jeesus on valmistanut pelastuksen heille, niinkuin meillekin. Eihän se kuuluminen johonkin uskonnolliseen yhteisöön ole mikään itseisarvo.

Siunausta!

Ps. "Yltympäri jumalattomat rehentelevät, kun kataluus on päässyt valtaan ihmislasten seassa" (Ps. 12:9).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti