20181229

29.12.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut meidän rakkaalle lapsenlapsellemme, Emilialle! Iloitsemme sinusta - olemme  13 vuoden ajan saaneet niin tehdä! Jeesuksen kanssa on hyvä jatkaa matkaa.

Nukuin pitkään. Marja-Leena nousi hiukan aikaisemmin. 2.1 astetta miinuksella noustessani. Puut eivät ole enää täällä niin lumisen kauniita kuin Joulun aikaan. Eilen kangasniemellä käydessäni huomasin, että siellä puut olivat lumisia.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Meille ui - ihan keittiöön asti - iso made. Denis oli käynyt jo verkoilla J-P:n kanssa ja toi matikan.

Denis ja Daniel kävivät meillä vielä myöhemmin. Joimme kahvit, yms.

Laitoin s-postilla itärajan taakse Uudenvuoden ja Joulutervehdyksiä - siellä kun Joulua vietetään eri aikaan kun meillä.

M-L valmisti matikkakeiton. Se oli hyvää. 

Seurasin hiihdon maailmancuppia.

Timo, Pia, Milena ja Minja, sekä Terhi-Marja ja Denis tulivat meille. Halukkaat saivat maistella madekeittoa. Laitoin takkaan tulen.

Lämmitin saunan. Timon ja Deniksen kanssa saunoimme - niinkuin nyt suomalaisten miesten lauantaina pitääkin. Joimme kahvia, yms. Terhi-Marja ja Denis menivät ennen sitä kotiin - siellä oli tänään Emilian kaverisynttärit.

Kun loputkin "omat" lähtivät kotiin nousin kuntopyörän satulaan ja poljin 1 h 5 min. Samalla luin kirjaa. Saunassa käyneellä olivat hikireiät hyvin auki, joten hiki virtaili. Ei kun suihkuun.

"Uniaattipastori Demeter oli ollut eräs niistä, jotka istuivat kanssani vankilassa. Yksi vartijoista huvitteli hakkaamalla häntä yhä uudelleen ja uudelleen vasaralla selkärankaan. Tämän seurauksena Demeter halvaantui ja on maannut nyt yli kaksikymmentä vuotta liikuntakyvyttömänä.

Sitten seurasi vallankumous ja Ceausescu syöstiin vallasta. Se Securitaten upseeri, joka oli tuhonnut hänen elämänsä, tuli Demeterin ovelle ja sanoi: "Tiedän, etten voi saada anteeksi. Se, mitä olen tehnyt, on liian karmeata. Mutta kuunnelkaa vain anteeksipyyntöni, ja sitten menen.

Pappi vastasi: "Kaksikymmentä vuotta olen rukoillut puolestanne. Olen odottanut teitä. Teille annettakoon anteeksi" (Richard Wurmbrand, Kärsimyksestä voittoon, dramaattinen ja innostava jatko kirjalle Kidutettu kristuksen tähden, Stefanus-Lähetys, Marttyyrien ääni 1996,  s. 51).

Siunausta!

Ps. "Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi; Mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne" (Matt. 6:14-15).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti