20181222

22.12.

Eiliten meinasin, mutta unohtui, nimittäin laittaa nimipäiväonnitteluja: Bågmanin Tuomolle, Salmen Tuomolle ja Paanasen Tuomakselle. Nyt ne tulevat! Parempi myöhään jos silloinkaan - ei taint men ihan oikein, mut sinpäin kuiten. 

Tänä aamuna - lauantaina - tulikin taas nukutuksi pidempään. Marja-Leena kyllä nousi aiemmin hommailemaan. 11.7 oli miinuksella silloin. Taivas oli harmaa. Puut kauniita ohuessa lumiverhossaan. Olisi nyt tuuleskelemati, että joulunaikaankin olisi yhtä kaunista.

Tänään on talvipäivän seisaus. Se merkitsee, että päivä alkaa pitenemään. Aamupalaa ja kahvia. M-L leipoi lahjakakkua. Luin Apostolien tekoja. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Auttelin "pikkisen" siivouksessa. Kävin kylällä M-L:n kanssa. Hain apteekista sinne luvatut pistoskynät. Vein yhteen paikkaan joulutervehdyksen. Kävimme syömässä Halpa-Hallin seisovasta.

Kävin 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. M-L meni viemään yhteen paikkaan joulutervehdykseksi hedelmäkakun - ja muutenkin kylään. Yli 12 astetta pakkasella.

Laitoin takkaan tulen. Huushollissa alkoivat leijailla kinkun tuoksut, sillä M-L oli laittanut kinkun paistumaan.  Emilia ja Daniel tulivat pulkan kanssa meille käymään. Otimme kaakaota ja kahvia, ynnä niiden kanssa hedelmäkakkua. Katselimme netin kautta heidän kanssaan "Mehtäkämpän joulu" -ohjelman youtubesta - kolme lyhyttä osaa. Oli aika mukava. Veljeltäni Heimolta sain tänään tekstarin, jossa hän kehotteli tuollaisen jutun katselemaan. Siinä oli paljon sellaista henkeä, jota kaipaa ja josta nauttii - siis käytännössä. 

Laittelin joulutervehdyksiä s-postin kautta. 

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "...sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on" (Luuk. 19:10). Siinä syy, miksi vietämme Jeesuksen syntymän juhlaa, Joulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti