20181221

21.12.

Marja-Leena nousi oikein hyvissäajoin jalkeille - meni 7:ksi jo kauppaan kalatiskille, sinne kun tuli tuoretta lohta. Minäkin kyllä hyvissäajoi8n nousin kahvia "turaamaan". Sitä vähän juotuani ja leipää syötyäni kävin viemässä 8:ksi Emilian ja Danielin todistustenjakotilaisuuteen. Kävin välillä kotona - vaikka tilaisuus koululla ei kestänyt puoltakaan tuntia. Kävin hakemassa lapset sieltä meille. Todistuksia siinä katselimme. Ihan "mukiinmeneväthän" net olivat - Joissakin jatkossa petraamisen varaa, niinkuin aina. Jotain suuhunpantavaa.

Luin Apostolien tekoja. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Sen aikana tuli piipahtamaan - ja joulutervehdystä tuomaan - Noora-Anneli naapurustosta, Kuura-koiransa kanssa.

Vein Danielin ja Emilian kotiin.

Sittenpä "taatto, taatto, lähti innoissaan, joulukuusen, kuusen, hankintaan. Tuosta tontilta sen otin. Eikä aikaakaan, kun se oli jalassa - siis joulukuusen jalassa - ja sulamassa pesuhuoneessa.

Marja-Leena teki siivoushommia. Minä mätin kaapista lehdet ja mainokset isoihin kasseihin, kaapista, johon olemme ne kasanneet - ja niitä oli paljon. 

Söimme.

Ajelimme M-L:n kanssa kylälle. Kävimme tyhjentämässä lehdet ja mainokset jätepaperisäiliöön - vai miten sitä sanotaan. Sitten menin samalla reissulla hämärälle urheilukentälle 5.5 km kävelylenkille. M-L meni käymään yhdessä paikassa, jonne vei joulutervehdyksenä taatelikakun. Kävelin kentältä kotiin - 4.5 km. Pakkasta 12-13 astetta palatessani, 8-9 mennessäni. Atmosfääri oli "aivan mahtava" - niinkuin eräs saarnamies usein puhuessaan sanoi. Täysi kuu, tähdet - ja ne puut! Ne, ne, vasta olivat kauniita. Hyvä kun ei ole tuullut, niin pysyvät koreina.

Laitoin tulen takkaan.

Kannoin joulukuusen jouluiselle paikalleen olohuoneeseen - jouluisen, siihen "virkaan" tarkoitetun liinan päälle. M-L sen heti koristeli. Hienonnäköinen kuusi

Tulipa Höytiän kuusikosta mummin "älykkääseen puhelimeen" kaunis joululaulu. Laulu oli "Joulupuu on rakennettu" ja sen esitti erittäin hienosti Milena. Hyvin osasi kaikki sanat. Se laulu olisi mukava kuulla Milenan laulamana jouluaattona täällä meillä, kun perhekuntana yhdessä jouluaattoa vietämme - jHs. Sopisikohan se, Milena?

Laitettuani tulen takkaan seurailin ampumahiihdon maailmancuppia - muuten ei suomalaisten vuoksi tarvitse seurata, mutta naisten osalta kyllä - kun meillä on Kaisa Mäkäräinen. Samalla - ja Israel-ohjelmien aikana - myös iltapala ja tee maistuivat.

Että sellaista(kin).

Siunausta!

Ps. "Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee" (Sananl. 4:23).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti