20181225

25.12.

Joulupäivä. Nousimme 3.4 miisusateen aamuun. Tero ja Mari olivat meillä, muut muualla. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia - kuten eiliseltä aamulta jäänyttä hyvää riisipuuroa, leipää ja kinkkua.

11:ksi menimme "Joulukirkkoon" helluntairukoushuoneelle - hain Salmen mukaan mennessäni. Tero ja Mari noukkivat Terhi-Marjan kyytiin. Lähtiessä peruuttelin auton Teron auton kylkeen - tosin kosketus oli niin hentoinen, ettei mitään jälkeä jäänyt kumpaankaan autoon. Kuoro lauloi. Maju Aho johti ja puhui. Vapaaseurakunnan pastori, Raimo Kauppinen, saarnasi.

Palailtuani kotiin kokouksesta otin pressun pressusaunan kehikon päältä pois, ettei jää lumien alle. Sitten vain kahvia naukkailemaan. Marja-Leena laitteli ruokia.

Terhi-Marja, Denis, Emilia, Daniel, Aaro, Eelis, Milka, Nooa ja Daniel saapuivat meille myös, kukin vähän eri aikoihin. Aaro, Eelis, Milka ja Nooa olivat "Terheillä" yötä.

Söimme pitkän pöydän ympärillä maukkaat jouluruuat - karjalanpaisti oli tullut lisukkeena mukaan jouluateriaan. Jälkiruokana luumurahkaa tai sekahedelmäsoppaa.

Laitoin sisäsaunan lämmite. Teron ja Deniksen kanssa kävimme löylyttelemässä. Milka, Aaro, Eelis ja Emilia pelasivat jotain lautapeliä - vai mikä se lienee ollutkaan. Nooa ja Daniel vaatehuoneessa Afrikan tähteä.

Joimme hyvät kahvit - ja täyttä oli, vatsassa.

Mari kävi viemässä Nooan ja danielin laskettelemaan pulkalla ja sellaisella ohjattavalla vehkeellä johonkin Kusiaismäen reunaan. Samalla Milkan mammalle.

Pia oli pienten tyttöjen kanssa käymään äidillään Saarijärvellä. Kävi ottamassa Aaron ja Eeliksen meiltä kyytiin. He menivät "Timoille" yöksi.

Siinähän sitä sitten jouluiltaa vieteltiin - Tero ja Mari meillä ja Nooa, ynnä Daniel. Terhi-Marja, Denis ja Emilia menivät jo vähän aiemmin kotiin taloansa lämmittelemään.

Luntakin satoi tänään - välillä isoilla hiutaleilla ja sakeasti vähän aikaa.

Siunausta!

Ps. "Antakaa herralle, te kansojen sukukunnat, antakaa Herralle kunnia ja väkevyys" (Ps. 96:7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti