20160210

10.2.

Niin sitä huristellaan helmikuuta - metkin vanhukset täällä Saarijärven salomaiden menetetyn metsikön vierillä. Eikä mittää valittamista. Mitäpäs sitä. Tyytyväisyys on tärkeä asia - ja vaikuttaa niin moneen asiaan. Sannoohan Sanakin: "Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa..." (1. Tim. 6:6).

Noustuamme uuteen päivään - keskiviikkoon - huomasimme kelien jatkuneen samanlaisina, eli lämpöasteita oli kolmisen. Söimme siinä aamupalaa ja siemailimme kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme erilaisten asioiden puolesta yhdessä keittiön pöydän ääressä. Muutaman tuikun ja pienet jouluiset sähkökynttilät sytyttelin heti aamusta.

Hiihtelin pihalatua siihen asti kunnes menin hakemaan Danielin koulusta 12 maissa meille Naapurin poika, luokkakaveri, tuli kyydissämme, kuten monena muunakin päivänä.

Jatkoin hiihtelyä niin kauan kunnes hain Emilian koulusta meille 14 maissa. Vielä senkin jälkeen vähän hiihdin. Yhteensä hiihtelin 8 km 750 m. Kun aloitin hiihtelyn tänään, paikkailin vähän lumella huonompia kohtia ladusta. Latu oli kostea - kuten sääkin - mutta luisto erinomainen. Maisemakin on omalla tavallaan kaunis, kun puiden juurilla on sulaa, kivet näkyvät sulina, samoin heinätuppaita, jne. 

Söimme mm. kanapizzaa, jota M-L oli tehnyt. Ennen syöntiä - hiihtelyn jälkeen - oli verensokeri 5.4.

Valmistauduin Rukousiltaan.

Terhi-Marja haki lapset töistä tullessaan.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. Reenilän Jouko johteli. Musiikissa oli nelihenkinen orkesteri - Reenilän Jouko, kitara, Moision Tarmo, kitara, Lampisen Olavi, kitara, Pietilän Tuulikki, basso. Kolme ensinmainittua myös lauloivat. Puhuin. Rukoilimme. 20 henkeä rukoilemassa.

Palattuani kokouksesta kotiin söin iltapalaa. Ennen sitä oli verensokeri 12.2. Se oli sen pizzansyönnin tulosta - johtuen pizzan pohjasta, jossa on paljon hiilihydraatteja. Iltapalan jälkeen laitoinkin hiihtokengät jalkaan, otsalampun päähän ja lähdin hiihtämään pihalatua klo 21.40. Oli satanut räntää. Hiihdon aikanakin jotain kosteaa. Hiihtelin verkalleen 5 km 250 m. 1 h 15 min päästä iltapalasta verensokeri oli 6.1. Eli: Hiihtely oli terveellinen lääke. Oli mukava atmosfääri hiihdellä hämärissä.

"Jos kerran tahdomme maistaa sitä iloa, mikä täytti Jeesuksen, täytyy meidän sitä etsiä sieltä, mistä hän sen löysi. Ja mistä hän löysi sen? Jumalasta, Jumalan tahdosta ja työstä. Hänen huulensa eivät puhuneet paljoa hänen ilostaan Jumalassa, mutta hänen elämänsä todisti siitä. Ja hän tahtoo, että mekin tulemme osallisiksi ilosta" (J. Figgis).

"Jeesus - oikein käsitettynä uskossa - antaa lepoa rauhattomuudessa, valoa pimeydessä, voimaa heikkoudessa, iloa hädässä. Miten tärkeää sen vuoksi onkaan, että ilomme on Herrassa, emmekä koeta etsiä sitä maisista ilonlähteistä, jotka pian kuivuvat tyhjiin.
Niin, avaa silmämme, Herra Jeesus, sinua katselemaan ja käännä sydämemme siitä, mikä täällä on, siihen, mikä on ylhäällä!" (J. F. Starck).

Siunausta!

Ps. "Minä olen maailman valkeus" (Joh. 8:12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti