20160208

8.2.

N. 2.5 astetta lämpimän puolella noustessamme maanantaihin.. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia.

Hiihtelin pihalatua pitkin 17.5 km. Tiedän, että ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään - tuossa raamatunkohdassa puhutaan kirjaimellisesti muunlaisista ruumiillisista harjoituksista, mutta eiköhän siihen tällainen liikuntapuolikin kuulu. Tiedän senkin, että jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen - niinkuin tuo raamatunpaikka jatkuu - koska sillä on sekä ajallisen, että iankaikkisen elämän lupaus.Siksipä - tämän sanominen ei kylläkään ole viisasta minun kannaltani, mutta jospa se rohkaisisi jotakuta toimimaan samoin, tai saamaan vahvistusta jatkaa elämässään tällä linjalla - en vain pelkästään hiihtele, vaan tämä kotilatu/pihalatu/sokerilatu on myöskin sillä kertaa rukouskammio, jonne Jeesus meitä kehotti etsiytymään. Onhan se tietenkin vähän hassua - vai lieneekö - kiertää pientä lenkkiä niin monta kertaa, mutta toisaalta samahan se on, onko latu pitkä, vai lyhyt. Minusta ihan mukava hiihdellä hilakseen tuotakin latua tässä vuokramökkimme ympärillä - eikäpä tarvitse lähteä minnekään kauemmas itseään hiuihdättelemään. Latu oli kostea ja sää lämmin. Luisto oli erinomainen. "Suvituuli" kävi mukavasti naamaan. Olihan lämmintä n. 2.5 astetta. Ja raitista ilmaa piisasi.

Marja-Leena kävi hiihtelyni aikana kylällä asioilla ja hakemassa Emilian ja Danielin koulusta meille.

Jos mahdollista, niin liikuskele!

Syönnin jälkeen jatkoin raittiissa ilmassa oloa. Työntelin kolalla vetistä loskaa vähän aikaa pihasta. Sitten hiihtelin pihaladulla 8 km 750 m - rukouskin jatkui. 26 km 250 m tuli hiihdetyksi tänään. 

Terhi-Marja kävi hakemassa lapset töistä tullessaan.

Laitoin tulen takkaan. Venyttelin. Kävin nautiskelemassa saunan makoisissa löylyissä. Kiitos Jumalalle kaikesta!

Iltapalaa ja teetä. Tunnelmallista takkatulta ja tuikkujen tuiketta.

"Samoin kuin koko aurinko kuvastuu pienissä kastepisaroissa, samoin on myös kaikkien Jeesuksen pienten ja halpojen seuraajien heijastettava suuren Mestarin kuvaa. Ja kerran he loistavat kuin aurinko Isämme valtakunnassa. Tämän päämäärän saavuttamiseksi on kaiken, mikä meitä kohtaa, myötävaikutettava, näyttipä ja tuntuipa se miten kovalta, epäsuotuisalta, katkeralta ja vaikealta tahansa. Jos sen todella uskot, minkä levon se sydämellesi suokaan. Miten sanomattomia iäisyysvoittoja omistat siinäkin, missä näet ja tunnet olevan pelkkiä tappioita ja vastoinkäymisiä! Miten kiitollinen olisitkaan kaikesta, sinäkin, missä muut näkevät vain oikeutetun nurinan ja alakuloisuuden syitä. Miksemme luottaisi Isämme sanaan? Hän ei saata valehdella" (Trons Hvila)

Siunausta!

Ps. "Kiitetty olkoon Herra joka päivä. Meitä kantaa Jumala, meidän apumme" (Ps. 68:20).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti