20160207

7.2.

Nousimme hyvissä ajoin sunnuntaihin. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia.

Kannoimme Marja-Leenan leipomukset, ym. tykötarpeet - kokouksen jälkeistä lähetyslounasta varten - autoon ja ajelimme helluntairukoushuoneelle 8:ksi. Minulla oli siellä rukousaika klo 8-9. Seurakunnassamme oli vuorokauden kestävä ketjurukous, jossa sai varata rukousajan itselleen. Rukouspaikkana oli rukoushuoneen alakerran "pyhäkouluosaan" koristeltu "rukouskammio" "Primus motoreina" nuoret sisaret Hannele ja Tuulikki. Ollessani Vapaaseurakunnan "pastorijaksolla", Saarijärvellä, oli siellä samanlainen "rukousjuttu" - sielläkin "idean äiti" oli nuori sisar. Rukouksen edistäminen tavalla ja toisella on hyvä asia. M-L hommaili keittiöllä lähetyslounasvalmisteluissa Eijan, Eeron ja Terhi-Marjan kanssa. Minä ajelin kotiin "rukoustuntini" loputtua.

10:ksi hurautin takaisin rukoushuoneelle. Silloin alkoi rukoushetki alakerrassa ennen Ehtoollisjuhlaa - kymmenkunta rukoilijaa. Ehtoollisjuhla alkoi klo 11. Sen johteli Turusen Ann-Nina - lie tulikohan nimi oikein kirjoitettua. Turusen Mika puhui. Kuoro lauloi. Timo ja Soile rukoilivat rukousketjun aikana kirjoitettujen rukousaiheiden puolesta. Tuulikki ja Hannele antoivat palautetta rukousvuorokaudesta, samoin Timo ja Soile.Tilaisuudessa siunattiin Veikko diakoniksi ja Sirja sielunhoitotyöhön. Vietimme ehtoollista. Tilaisuudessa oli myös "kansainvälistä väriä" kuuntelemassa - ihan vain itselleni pieneksi "muistitueksi" muistiin merkitsen. Kokouksen jälkeen oli alakerrassa lähetyslounas. Jonkin aikaa ruokailun jälkeen pöydässä "turistuani" lähdin ja ajelin kotiin. Lähetyslounaan valmistajat jäivät loppujärjestelyjä tekemään. 

Haettuani puut ja raapaistuani tule takkaan aloin hiihtelemään pihalatua - sitä lasten ja vaarien. Lämpöasteita oli liki 3. Luisto oli erinomainen. Hiihtelin hiljakseen 10.5 km. Ennenkuin lopetin toivat Terhi-Marja, Emilia ja Daniel M-L:n kotiin rukoushuoneelta. Ihan täysipäiväinen työ oli keittiöihmisillä lounashommissa. Arvostan korkealle sellaisen palvelun - niinkuin kaiken muunkinlaisen palvelun - seurakunnassa! Jumalallehan - joka on työnantajamme/työtoverimme - näitä hommia tehdään.

Lopetettuani hiihtelyn vaihdoin nastalenkkarit jalkaan ja lähdin 8.3 km "kävelynomaiselle köpöttelylle" Tarvaalan suuntaan. Liukasta. Vaikka oli nastat, oli oltava varovainen. Hiljaa menin. 

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Opeta minua, oi Jumala, rakastamaan sinua, niin en pelkää ristiä! Joskin saan osakseni vaikeita ja monenlaisia kärsimyksiä, niin kestän ne mielelläni. Sinun taivaaseesi ei vie mikään muu tie kuin ristin tie" (Fenelon).

"Valvova henki,
nöyrä ja altis sä luo;
taivaisen kaihoon
maallisen vaihtua suo.
Kirkkausmailta
tuulahdus taistelohon
lähetä, Herra;
tieni niin okainen on" (Tuntematon).

Siunausta!

Ps."Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? (Room. 8:35).  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti