20160224

23.2.

Vähiin käyvät nämätkin helmikuun päivät. Kohtahan se on kevät ja kesä. Taitaa olla niin, että vuolijallakin on elämänpäiviä vähemmän jäljellä kuin elettynä. Totta puhuen: elämää hänelläkin on jäljellä niin paljon enemmän kuin takana, että sitä ei osaa edes sanoiksikaan pukea - sillä iankaikkinen elämä ei lopu koskaan Jumalan taivaassa. Sinne on vuolijakin matkalla, sillä hänkin uskoo Jeesukseen pelastajanaan. Siksipä ei hätää mitään. Paras on edessä päin - ja nyt ei puhuta tunturista nimeltä Paras. Suosittelen jokaiselle - sinullekin - liittymistä taivasmatkalaisten joukkoon. Se tapahtuu käden käänteessä kun avaat sydämesi Jeesukselle ja pyydät Hänet elämääsi - ts. teet täyskäännöksen elämässäsi kadotukseen johtavalta tieltä taivaaseen johtavalle tielle. Haluan olla avuksi: puh. 040-0206858.

Tänkii aamun ulos katsoessamme totesimme, että pieni kerros lunta on tullut lisää. Par astetta pakkasella. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöyvvän ääressä.

11:ksi ajelimme M-L:n kanssa Päivärukoushetkeen helluntairukoushuoneen alakertaan - 12 rukoilijaa. Jäimme M-L:n kanssa rukoushetken jälkeen laittamaan pöydät alakerrassa toisenlaiseen asentoon, sekä kahvikupit valmiiksi, huomenna olevan tilaisuuden jälkeen olevaa tarjoilua varten, josta M-L on vastuussa. Ajelimme kaupan kautta kotiin.

Söimme. 

Laitoin 3.3. klo 18.30. olevasta KYLÄILLASTA - joka on Kekkilän kylätuvalla - ilmoituksen lehteen. Eiliten laitoin samasta tilaisuudesta tiedot Moision Tarmolle, joka teki julisteen ja kutsun. Tänään sain ne valmiina ja laitoin Rantalan Jussille monistettavaksi.

14 jälkeen ajelimme M-L:n kanssa - sukset mukanamme - "Terhien" pihaan, josta lähdimme suksille. Hiihtelimme 1 h 5 min. lenkin. Satoi lunta, joka lisääntyi hiihtelyn aikana. Mukavata sekin. Kävimme ladulta tultuamme vilkaisemassa toipilasta - Terhi-Marjaa - sekä Emiliaa ja Danielia. Danielkin meinasi ensin lähteä kanssamme hiihtolenkille, mutta jäikin kaverinsa kanssa lumileikkeihin pihalleen.

18:ksi hurruuttelimme M-L:n kanssa Häkkilään, Lehtomäelle, Häkkilän-Peltokylän-Kohmun rukouspiirin iltaan. Taisi olla 18 henkeä paikalla. Alussa oli hyvät kahvitarjoilut. Illassa oli rukousta, laulua, Sanaa, yhdessäoloa. Lehtomäen Teemulla oli selkeää sanottavaa. Isänsä, Matti, johdatteli tilaisuutta. Minuakin pyydettiin kertomaan työstä sukulaiskansojemme parissa - itseasiassa jo viime kerralla täksi kerraksi. Mielellänihän minä siitä. Kävimme läpi SAARIJÄRVI RUKOILEE -ilta-ehdotustani - josta olin laittanut asioita paperille ja tehnyt monisteen. Eilen illalla jo s-postilla saman laitoin Lahtelan Veikolle lähetettäväksi piirin jäsenille joilla on s-posti. 2 viikkoa sitten ehdotin rukouspiirin illassa, että tämä piiri olisi se, joka toimisi tämän kertaisen SAARIJÄRVI RUKOILEE -järjestäjänä. Niin sovittiin. Tällä nimellä järjestettyjä tilaisuuksia on ollut tähän mennessä 2 tai kolme. Koska tarkoituksena on saada aikaan kristittyjen yhteistä rukousta, on tällainen piiri - jossa on uskovia neljästä seurakunnasta - siihen erinomaisen sopiva. Tänään kävimme iltaan liittyviä vastuita, ym asioita lävitse. Eilen varasin Vanhan Kansakoulun tilat iltaa varten - osoite on Karhumäentie 11. Kyseessä ei ole kristittyjen yhteinen rukousilta eri seurakuntien yhdessä järjestämänä, vaan kristittyjen yhteinen rukousilta eri seurakuntiin kuuluvien kristittyjen "epävirallisesti" yhdessä järjestämänä. Kaikki tässäkin palvelee Jumalan valtakuntaa ja kaikkia seurakuntia - ja koituu siunaukseksi, koska on Jumalan synnyttämää. 

SAARIJÄRVI RUKOILEE -ilta
Vanhalla Kansakoululla,
Saarijärvellä,
Karhumäentie 11. 
La. 9.4.2016. klo 19.00.
Järj. Häkkilän - Peltokylän - Kohmun rukouspiiri, johon kuuluu kristittyjä neljästä seurakunnasta.

Kutsumme kaikkia, joiden sydän on siihen altis, tulemaan ja rukoilemaan Elävää, Kaikkivaltiasta, Jumalaa! Juuri nyt on korkea aika rukoilla yhdessä!

"Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien vallanpitäjien puolesta, jotta saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti. Tällainen rukous on oikea ja mieluisa Jumalalle, meidän pelastajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden" (1. Tim. 2:1-4).

Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita!  

Tarkemmin myöhemmin.

Ajellessamme Häkkilästä kotia kohti sateli lunta. Ennen 21 olimme kotona.

Laitoin tulen takkaan.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Hengen rukous

Tämä on rukouksen keskeisin tarkoitus. Se on enemmän kuin pyytämistä - se on kanssakäymistä, yhteyttä, yhteistyötä, samaistumista Isän Jumalan ja Pojan kanssa Pyhän Hengen kautta. Rukous on enemmän kuin sanat, sillä se on mahtavinta ilman sanoja. Se on enemmän kuin anomista - se yltää kirkkauden korkeuksiin, kun se vain palvoo, eikä pyydä mitään. Kun lapsi astuu isänsä työhuoneeseen ja kävelee isän luo työpöydän ääreen, isä kääntyy ja kysyy: "Mitä haluat, poikani?" Pieni poika vastaa: "En mitään, isä, haluan vain olla kanssasi."

Tämä Hengen salaisuus on avain muihin salaisuuksiin. Herran salaisuus ilmestyy niille, jotka rukoilevat Hengen yhteydessä. Rukouksessa on eri vaiheita. Eräässä vaiheessa me pyydämme Häntä auttamaan. Ihanampi tapa kuitenkin on, kun Henki rukoilee ja me liitymme tähän ja niin Hänen rukouksestansa tulee myös meidän. Henki rukoilee puolestamme sydäntemme pyhäkössä; meidän Herramme rukoilee alati puolestamme Isän oikealla puolella. Henki rukoilee hengessämme ja tekee työtä meissä, jotta haluamme ja teemme Taivaallisen Isämme tahdon. Hän on Jumalan Henki, joka edustaa sekä Isää Jumalaa että Poikaa. Nämä kolme ovat yksi Jumala. Hän on voima, joka tekee työtä meissä. Hän yhdistää sydämet rukouksessa ja tekee niistä erottamattomasti yhtä esirukouksessa. Häneltä saamme varmuuden, että rukouksiimme vastataan. Hän tekee rukouksesta mahtavimman voiman Jumalan maailmankaikkeudessa. Tämän kaiken salaisuus on Hänessä. Tämän kaiken voima tulee Hänen kauttaan. Tämän kaiken ilo on Hänen seurassaan. Suurin asia, minkä Jumala teki minulle, oli se, että Hän opetti minut rukoilemaan Hengessä.

"Emme ole koskaan todellisia rukouksen ihmisiä, ennen kuin olemme täytetyt Pyhällä Hengellä."

Siksi, Herra, opeta meitä rukoilemaan Hengessä" (Samuel Chadwick: Rukouksen tie (saarnaaja, joka poltti saarnansa ja syttyi itse Pyhän Hengen tulesta), Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2012, s. 57-58).

Siunausta!

Ps. "Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla. Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä" (Room. 8:26-27).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti