20160225

25.2.

- 0.2 noustessamme. Sateli lunta, joka sakeni het kohta. Söin aamupalaa ja join kahvia vähän ennen kuin Marja-Leena - jolla eilen oli kova "työn touhu" päällä. 

Hakiessani heti aamusta puita takkaan, oli ulkona kauniin näköistä. Syystä siitä, että harmaan pilviverhontakaa kuulteli aurinko, joka teki "lunta satavan" maiseman erikoisen oloiseksi. Sytytyttelin tulen piisiin. 

Luin Johanneksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Hiihtelin hiljasikseen pihalatua - kotilatua, koska eihän vaareja ja pikkulapsia kauas saa päästääkään - 10 km 500 m. En tiedä onko se kuntoilua, mutta ulkoilua se ainakin on - ja raitista ilimoo oli piisalle asti. Ja voihan sitä aikaa käyttää "rukouksenhengessä" olemiseen - eihän missään ole kirjoitettu, että aina pitäisi sisätiloissa rukoustella. Jeesuskin taisi viettää aikaa rukouksessa ulkoilmassa. Verensokeri hiihtelyn jälkeen 5.4. Hiihtämisen ajan sateli lunta tiuhempaan ja harvempaan.

Söimme. M-L oli tehnyt hyvää ruokaa - uunissa paistettua lohta, jossa päällä tomaattia, sipulia, paprikaa ja vuohenjuustoa. Sen kanssa höyrystämällä kypsytettyä kukkakaalia ja salaattia. Keittelin kahvit. M-L teki hyvää jälkiruokaa "banaanilettujen" ohjeella. Hän leipoi tänään kotiin ja seurakuntaan.

Tehtyäni pikkuruisen kirjallisen homman, menin vetelemään lisää raikasta talvista ilmaa - työntelemään lunta, jota oli taas tullut jonkinmoinen kerros. kevyttä ja pehmeää. 1 h 40 min. hommailin sitä - meillä kun on aika pitkä tie "isolta tieltä" pihaan, enkä niin kovin kapeaakaan "kinttupolkua" yleensä tehe. Verensokeri lumitöiden jälkeen 5.9.

19 jälkeen istuskelin kaikessa rauhassa - tosin kyllä kuntopyörän satulassa, jota poljeskelin 30 min. + 30 min., 4 minuutin tauolla. Samalla kuuntelin Deistä Sateet -ohjelmaa Seinäjoen helluntaiseurakunnasta. Verensokeri polkemisen jälkeen 6.0.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Ystävä kallis, ällös valittele,
joskin sun suunnitelmas raukeaa.
Herralla siitä ompi täysi selko,
purttas hän myrskyssäkin johdattaa.
Hän suunnitelmat toteutumaan saapi,
kunhan vain lapsi hiljaa odottaapi" (E. G. - n).

"Anna minulle Herrani ja Jumalani, se lohdutus, että saisin elämässäni alinomaa tuntea sinun läsnäoloasi. Ja läpi elämäni pyrittyäni sinua tottelemaan kutsu minut täältä, milloin ja vain miten hyväksi näet. Suo että viime hengenvedollanikin voisin sinua palvella. Rukoilen sinua hartaasti Jeesukseni nimessä, että vielä viimeisinäkin elinpäivinäni voisin sinua ylistää" (J. F. Oberlin).

Siunausta!

Ps. "Hän voi myös täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat" (Hebr. 7:25).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti