20160204

4.2.

Noustuani tiistaihin keittelin kahvia ja laittelin aamupalaa. Marja-Leena meni jo varahin kylälle hammaslääkäriin ka kauppa-asioille. Pakkasta 0.9 astetta. Luin Luukkaan evankeliumia.

Hiihtelin hiljakseen - ilman hikeä - puolisen tuntia pihalatuamme heti aamupalan jälkeen - ihan haluan kokeilla kuinka paljon pienikin liikkuminen vaikuttaa sokeripiikkiin ruokailun jälkeen. 2 h ruokailusta verensokeri oli "normaali-ihmisen" lukemissa.

12 maissa käväisin hakemassa Emilian suksineen koulusta meille. Alkoi tyttö heti läksyjään tekemään.

13 maissa kävin hakemassa Danielin koulusta meille. Pojalla oli molempien silmien vieressä nirhama - toiseen oli osunut sauva kun oli hiihtäessä kaatunut, toiseen pieni lapio vahingossa välitunnilla. Hyvä, että ei silmään.

14:ksi vein Danielin kitaransoittotunnille heidän koululleen.

M-L leipoi Runebergin torttuja ja kakkuja.

Söimme.

Ruuan jälkeen menin taas heti hiihtelemään puolisen tuntia pihalatua. Emiliakin laittoi sukset jalkaansa ja tuli hiihtelemään. Tallasimme suksilla myös "vapaan hiihtotyylin baanaa" etupihan keskelle. Jospa se siihen kovettuu, niin pääsevät harjoittelemaan luistelutyyliä.

Terhi-Marja kävi töistä tullessaan hakemassa lapset meiltä.

Laitoin takkaan tulen.

Kävin "kävelynomaisella" 8.3 km lenkillä Tarvaalan suunnassa. Menopuolikkaan menin alle 8.30 min/km, paluupuolikkaan alle 7 min/km. Pakkasta 1-2 astetta. Mukava keli.

Kuuntelin Deistä Sateet lähetä -iltaa Seinäjoelta.

Iltapalaa ja teetä.

Yhden kirjallisen tehtävän tein tänään. Myös puhelimessa olin.

Sellaistahan se on ollut vanhan vaarin elämä - noin pääpiirteissään.

"Kun Jumala vie sinut taisteluun, hän tahtoo opettaa sinua tuntemaan oman voimattomuutesi, syntisi, mitättömyytesi. Toinen taistelu seuraa usein toista, ja kenties joudut tappiolle kerta kerran perästä. Jos silloin mielesi käy uhmaavaksi, saattaa taistelu lakata, mutta et ole voittanut siitä mitään. Mutta jos tulet näyräksi, niin olet voittanut. Jaakob taisteli Jumalan kanssa ja sai voiton; hänen aseinaan olivat kyyneleet ja rukoukset. Autuas voitto!" (E. Gtz, Valoa ja voimaa elämän tielle. koonnut Aurore Tisell. Päivä 1964. s. 349).

Siunausta!

Ps. "Joka voittaa, se näin puetaan valkeisiin vaatteisiin, enkä minä pyyhi pois hänen nimeään elämän kirjasta, ja minä olen tunnustava hänen nimensä Isäni edessä ja hänen enkeliensä edessä" (Ilm. 3:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti