20160209

9.2.

Kolmea astetta lämmintä näytteli mittari tänäänkin. Noustuani laittelin tuikkuja - ja pienten sähkökynttilöiden rimpsuan ikkunalaudalla - loistelemaan. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Pönäkkä punatulkku ruokintapaikalla.

11:ksi ajelin Päivärukoushetkeen helluntairukoushuoneen alakertaan - 9 rukoilijaa. Poistullessani kävin hakemassa Danielin koulusta meille 12 maissa. Märkä poika. Paikat ovat vesimärkiä koulunpihallakin. Sanoi kaatuneensa vesilammikkoon. Kuivia vaihteli ylle meillä. Hauska poika tuo Daniel. Eilen kun hiihtelin pihalatua ympäri, tuli Daniel rappusille vanha mitanpätkä kädessän. Sitä heiluttaen rytmikkäästi hoilasi: Suomi johtaa, Suomi voittaa! moneen kertaan.

Hiihtelin pihalatua. Mummi ja tyttärenpoika pelasivat korttipeliä - ei kuitenkaan "neljän kuninkaan kirja" ollut kyseessä - keittiön pöydän ääressä. Välillä otin kapulat - sukset - pois jaloista ja kävin hakemassa Emilian koululta meille 14 maissa. Märkä tyttö - varsinkin kengät ja sukat. Oli lähtenyt kenkäkin jalasta lumessa. Meillä sitten kuivempaa ylle. Jatkoin vähän hiihtoa. Hiihtelin yhteensä 8 km 750 m tänään.

Söimme.

Haettuani puita sisälle, lähdin 8.3 km erinomaisen hiljaiselle, "kävelynomaiselle" kävelylenkille Tarvaalan suuntaan. Märkä keli. 

Käytyäni lenkin jälkeen suihkussä lähdimme heti liikenteeseen M-L:n kanssa. Ajelimme ensin ottamaan Paavon kyytiin, Heikkilänmutkasta, ja jatkoimme Häkkilään, Lehtomäelle, jossa oli kyläläisten rukouspiiri. Paikalla oli 20 henkeä, neljästä eri seurakunnasta. Erinomainen asia! Oli myöskin erinomainen tilaisuus. Hyvä henkinen. Matalaprofiilinen. Milenkiintoista olla illassa mukana, sillä Häkkilän kylä on minulla rukousaiheena - ja siitä syystä "vierailen" kylällä päivittäin rukousten kautta. Jaoin siellä illan lopussa asian, joka on ollut sydämelläni. Se näyttäisi etenevän. Ja kun se etenee, niin se tulee tapahtumaan käytännön tasollakin. 

Tulimme Häkkilästä kaupan kautta kotiin. Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Miten voisimme olla toisille siunaukseksi, ellemme itse alinomaa saa sieluumme uusia elämän virtoja elämän lähteestä? Kaikki sanat, jotka itsestämme puhumme ovat voimattomat.
Sydämemme tarvitsee valmistusta ja kasvatusta, ja sen on täytyttävä rakkaudella ja myötätunnolla niitä kohtaan, joita haluamme palvella. Muistakaamme, että jos tahdomme Jumalan täyttävän meidät, se voi tapahtua vain siinä määrin kuin tyhjenemme itsestämme" (Lord Radstock).

"Sinun tulisi, missä lienetkin, olla ihmisten kalastaja, ja siksi voit tulla, jos todella tahdot" (Jiohn M´Neil).

Meidät on aiottu elämään rakkaudessa taivasta varten. Olemme jotakin, jos meillä on rakkautta. Vain siinä määrin kuin rakastamme, olemme jotakin" (F. Fransson).

Siunausta!

Ps. "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän ... ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua" (Matt. 16:24).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti