20160222

22.2.

Oli antanut yöllä kerroksen lunta lisää. 1 - 2 astetta pakkasen puolella. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia - siinähän sitä on asiaa ihan uutiseksi asti. Ai, etteikö? No, mutta ajatteleppa niitä, joilla ei sitä mahdollisuutta ole? Luin Luukkaan evankeliumia. Marja-Leena luki hartauskirjasta kohdan tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Rukouksesta puheenollen: Tuli Pialta niin mukavannäköinen kuva pienestä rukoilijasta, että siitä kyllä hyvälle tuulelle tuli. Milena - 1 v - oli siinä kädet ristissä ja silmät voimakkaasti kiinni puristettuna ruokarukouksessa. Kyllä tulisi hyvä juliste - jonka voisi laittaa vaikkapa keittiön seinälle.

Kävimme M-L:n kanssa kylällä asioilla - hän kaupoissa hommailemassa mm. leipomisia varten tarvikkeita tarjoiluja ajatellen, minä "kaupungin miehen" kanssa tutustumassa Vanhaan kansakouluun. Varasin salin, kahvion ja keittiön käyttöön. Kävimme syömässä lounaan Halpa-Hallin seisovasta, kun M-L siellä muutenkin oli. Sen jälkeen vielä kylällä kaupassa ja kotiin.

Palattuamme kylältä kotiin laitoin heti tossut jalkaan ja lähdin 8.3 km "kävelynomaiselle" taaperrukselle Tarvaalan suuntaan. Satoi lunta, joka loppui lenkin aikana. Laitoin takkaan tulen. Tulen alle laitoin paksuhkon vuolukivilaatan kuumenemaan.

Tultuani lenkiltä - kahvit keitettyäni ja juotuani - lähdin ulos työntelemään kolalla lumia. Siinä meni miltei kaksi tuntia. Että, raitista ilmaa on piisannut. M-L leipoi seurakunnan tilaisuuteen. Kävi M-L:kin pienellä "happihypyllä". Laitoi tattaripuuron takkaan, vuolukivilaatan päälle, kypsymään. 

Tänään olen tehnyt joitakin valmisteluja KYLÄILTAA varten, joka on to. 3.3. klo 18.30. Kekkilän kylätuvalla. Infoa tuossa ns. blogijutun oikealla puolella. Yhtä toistakin tilaisuutta varten tein valmisteluja.

Iltapalaa - mm. sitä takassa vuolukiven päällä kypsynyttä rouhituista tattariryyneistä tehtyä puuroa. Oli kyllä hyvvee - eikä siinä "kaunan nokka tohissut", kun kypsyi. Ei tarttis niin kuumaan vielä laittaa paistumaan kuin tänä pänä tuli tehdyksi. 

JKU:lta tuli tänään kutsu mitalikahveille, viikonvaihteen SM-kilpailujen johdosta.

"On useita kristittyjä jotka eivät tee mitään, kun toivovat voivansa suorittaa jotakin suurta. Mutta tuo suuri ei saavu milloinkaan, koska he eivät tahdo tehdä sitä vähäistä, mikä on heitä lähellä.

Asettukaamme kernaasti pieniksi täytekiviksi Jumalan huoneeseen, ennemmin kuin jäämme siitä pois. Suuressa tulipalossa pelasti yksi ainoa mies kaksikymmentä henkilöä sytyttämällä taskussaan olevan tulitikun ja siten näyttäen tietä ulos pimeästä käytävästä, johon he olivat eksyneet. Samoin saatamme mekin pelastaa jonkun, jos vain tahdomme tehdä ne pikku työt, jotka ovat lähellämme ja osuvat tiellemme" (D. L. Moody).

Siunausta!

Ps. "Jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja" (Joh. 8:34).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti