20160203

3.2.

Keskellä viikkoa - keskiviikkoa - elellään. Lienee ollut alle pari astetta noustessamme puolella pakkasen - pikkasen. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia.

Aamupalan jälkeen hiihtelin puoli tuntia pihalatuamme pitkin. Sen jälkeen työntelin lunta - ihan siksikin, että aterian jälkeistä sokeripiikkiä ei tulisi. Ei tullut. Lukema oli erinomainen 2 h ruokailusta.

12 maissa kävin hakemassa Danielin koulusta meille. Daniel halusi hiihtää seinänaapurin pojan . luokkakaverinsa - kanssa heidän kohdalleen. Siinä nousi suksineen kyytiin.

Laitoin takkaan tulen.

Marja-Leena leipoi sämpylöitä.

Työntelin lumia pihatieltämme maantienreunaan asti.

14 maissa kävin hakemassa Emilian koulusta suksineen meille. Oli tyttö koulussa hiihdellyt vältunnillakin. Emilia taitaa tykätä hiihtämisestä - kyllä Danielkin. Ulko-ovesta sisään astuessaan sanoi Emilia, että täällä tuoksuu pulla tai sämpylä.

Söimme VHH-ruokaa - uunissa paistettua lohta ja höyrystämällä kypsytettyä kaalia.

Ruuan jälkeen lähdin hiihtelemään hiljakseen pihalatuamme puolisen tuntia - ihan siksi, että sokeripiikkiä ei tulisi. Sen jälkeen lähdin 8.3 km "kävelynomaiselle" lenkille Tarvaalan suuntaan. Pakkasta 4 astetta. Menopuolikkaan menin alle 7.15 min/km, paluupuolikkaan alle 7 min/km. Paluumatkalla tapasin Emilian, joka oli lähdössä Ilontuojien harjoituksiin. "Lenkkibaana" kulkee heidän asuntonsa aidan vierestä. Verensokeriarvo oli lenkin jälkeen - 2 h ruokailusta - erinomainen. 

19:ksi ajelin Jesaja 62 -Israel-rukousiltaan helluntairukoushuoneelle. Parkkosen Hannu johteli. Turusen Mika saarnasi. Paikalla 23-24 henkilöä. 

Palattuani kotiin kokouksesta söin iltapalaa ja join teetä.

"Ole uskollinen rukouksessa, etsimisessä, niin Herra antaa sinun löytää itsensä! "Niinkuin ovat päiväsi, niin on voimasikin oleva." Elä tätä päivää varten, kuin se olisi viimeinen, ja anna Herran huolehtia muusta! - Älä katso taaksepäin, sillä silloin tullaan suolapatsaaksi; älä myöskään eteenpäin vastaisen elämäsi mahdollisuuksiin, vaan ylöspäin Herraan, yksinkertaiseksi kuin lapsi, hänen oppilaanaan kuunnellen, mitä hänellä on sinulle sanottavaa. Hän ei salli sinun olla valotta ja lohdutta, sen tiedän. Hänen seurassaan emme kaipaa ihmisiä, ja onhan hän luvannut yksinäistä lohduttaa. Hän tietää, "missä me asumme". - Me pysymme köyhinä ja muukalaisina täällä alhaalla, mutta jos hän on kanssamme, saamme sekä kodin että rikkauksia tuolla ylhäällä" (E. Frommel, Valoa ja voimaa elämän tielle, Päivittäinen lukemisto koonnut Aurore Tisell, Päivä 1964).

Ps. "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi" (Matt. 22:39).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti