20160216

16.2.

Heräillessämme uuteen päivään oli taivas sininen ja aurinko paistoi. Tienoot kylpivät auringonloisteessa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

11:ksi ajelin Päivärukoushetkeen helluntairukoushuoneen alakertaan - 5 rukoilijaa.

12 maissa hain Danielin koulusta meille.

Juotuamme kahvit - ja Danielin otettua vähän välipalaa - laitoimme sukset autoon ja ajelimme Danielin kotipihaan, johon jätimme auton. Lähdimme hiihtelemään kolmisin - tyttärenpoika Daniel, mummi ja vaari - hohtaville hangille. Luisto oli erinomainen. Jäätyneet vesipisarat oksien nokissa olivat kuin timantteja auringonvalossa. Metsä oli vielä aika lumista- varsinkin kuuset. "Pumpulitukkoja" oli pensaiden oksilla. Puut olivat mukavannäköisiä, johtuen siitä, että kun muutama päivä sitten satoi kosteaa lunta ja samalla tuuli, niin lumi tarttui puiden runkoon tuulen puolelle ja sitten jäätyi siihen. Harvoin näkee sellaista. Sanoinkin M-L:lle, että sellaisesta metsästä tulisi hieno taulu. Oli kyllä kaunista. Danielin kanssa hiihto taittuu jo joutuisaan - ei tarvitse odotella ja hoputella. Edellä poika hiihteli meillkin sopivaa vauhtia. 1 h 10 min. hiihdeltiin menemään. Latu oli hyvässä kunnossa. Nyt sitä kyllä kannattaa survaista sukset ladulle - huomennakin on tulossa hyvä päivä. 

Hiihdon jälkeen hurautimme meille. Söimme kolmisin. Emilia soitteli jo eilen illalla, että hän ei ole tänään tulossa meille - meni tänään koulun jälkeen kaverilleen kylään. 

Syönnin jälkeen jatkoin hiihtelyä pihaladullamme.- sokeriladulla. 

Terhi-Marja kävi töistä tullessaan hakemassa Daniel-poikansa meiltä. Siunasimme häntä - Terhi-Marjaa - huomista varten.

Jatkoin vähän hiihtelyä.

Vaihdettuani tossut hiihtokenkien sijaan lähdimme M-L:n kanssa n. 52 min. kävelylenkille kirjapainon suuntaan. Päivällä pakkasta oli 4-5 astetta. Nyt illalla lenkin jälkeen 7.7.

Lenkin jälkeen työntelin vähän lumia pihatieltä. Hiihdin myös hiukan. Tänään tuli pihalatua hiihdeltyä 5 km 250 m - plus M-L:n ja Danielin kanssa tehty hiihtolenkki. 

M-L leipoi sämpylöitä - sehän tuo/luo sellaista kodikasta tunnelmaa. 

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Inhimilliseen luontoomme on palkanhalu juurtunut syvälle. Tuota sanaa "lahjaksi antakaa" ei sentähden voi käsittää tai seurata kukaan, jonka mieli ei ole armosta niin täyttynyt ja avartunut, että hänelle on tullut sydämen tarpeeksi saada antaa. Miten pingottuneen ahtaita ovatkaan sydämemme, miten kylmästi harkitsevia lahjamme, miten itsekästä kaupanhierontaa onkaan usein siinä, mitä me nimitämme "antamiseksi"!

Mutta kun elämäni suureksi rikkaudeksi ja suureksi kiitollisuuden aiheeksi tulee tuo: lahjaksi olen saanut, silloin tunnen myös, että Jumalan armolahjat velvoittavat. Ne ovat leivisköitä, joita on hoidettava oikein. Ja niitä hoidamme oikein siten, että teemme Jumalan tavoin, annamme lahjaksi. Hän antaa aurinkonsa paistaa pahoille ja hyville, hän antaa jokapäiväisen leivän kaikille. Asettaisitko sinä sitten joukon takuita ja vaatisitko kaikenlaista arvonantoa, antaaksesi minkä voit? Älä pelkää suoda itsellesi antamisen iloa, niin pitkälti kuin omatuntosi sen sallii.

Ja mitä tulee hengellisiin lahjoihin - niissähän sinulla on tyhjentymättömän rikas lähde, mistä ammentaa. Älä pelkää ammentaa paljon ja jaella yltäkylläisen runsaasti. Se riittää. On halventavaa Jumalan valtakunnalle, että näiden ihanien armonaarteiden jakelu riippuu hitaista ja kitsaista ihmisistä, kun Herra tahtoo kaikkea jaettavan kuninkaallisen anteliaasti... Antakaa elämässänne muodostua elävä yhteys antamisen ja ottamisen välille. Kun antaminen käy laimeaksi ja hitaaksi, niin ei mikään paremmin virkistä rakkautta kuin se, että itse otamme vastaan yhä enemmän Herralta - Palvelevan rakkauden työssä ei ole tehokkaampaa liikkeelle panevaa voimaa kuin kiitollinen rakkaus" (E. Lönegren).

Siunausta!

"Sulattimen kuumuus kullan
selkeäksi puhdistaa.
Mestari näin kirkkahana
kuvansa siin nähdä saa.

Marmoriin kun taiteilija
taltan syvään upottaa,
silloin jalo aate vasta
muodon täydellisen saa" (Ida Granqvist).

Ps. "Niinkuin sinun päiväsi, niin olkoon sinun voimasikin" (5. Moos. 33:25).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti