20160226

26.2.

Marja-Leena nousi ennen minua valmistelemaan päivän tarjoiluja rukoushuoneelle. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luntakin oli tullut taas pieni kerros. Pakkasta taisi olla 1 - 2 astetta. Luntakin hieman leijaili. Luin Johanneksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Ennen 10 ajelimme kaupan kautta helluntairukoushuoneelle, jonne M-L meni järjestelemään tarjoilujuttuja alakerrassa olevaa tilaisuutta varten. Kävin vielä asioilla kylällä - mm. varaamassa ajan autolle huoltoon. Niitäkin on pakko edes joskus teettää. Myös tietokonejutuista soittelin tutulle veljelle - on sitäkin pakko uusia.

11:ksi ajelin takaisin helluntairukoushuoneelle, jossa alkoi klo 11 Päivärukoushetki yläkerrassa - neljä rukoilijaa. M-L kävi kutsumassa meidätkin rukoushetken jälkeen kahville ja tarjoiluille, kun äiti-lapsi -piiriläiset olivat jo lähteneet. Ajelimme hänen kanssaan kaupan kautta kotiin. Matkalla kävimme Terhi-Marjalla. Emilia ja Daniel olivat olleet koulun kanssa laskettelemassa.

Selvittyämme kotiin hain putt ja sytyttelin "takan tuleen". Söimme.

Ruuan jälkeen lähdin heti lumitöihin, jossa meni pari tuntia. Sen jälkeen verensokerilukema oli hyvä.

Terhi-Marja ja Emilia toivat Danielin meille tyttökerhoon mennessään. T-M on toipilaana leikkauksesta, mutta meni kuitenkin tyttökerhoa pitämään. 

Kahvit keiteltyäni menimme Danielin kanssa hiihtelemään pihalatua. Daniel mummin monoilla ja suksilla. Sateli lunta. Hiihtelin 2 km 625 m. Daniel hiukan vähemmän. Lopetimme, kun Timo, Milka, Milena, Miro ja hänen kaveripoikansa tulivat meille. Kävimme Timon kanssa saunan löylyissä - vastaakin käyteltiin. Terhi-Marja ja Emiliakin tulivat tyttökerhosta meille. Saunan jälkeen oli hyviä tarjoiluja - M-L teki tänään kahdenlaista VHH-pizzaa, sekä VHH-piirakkaa. Oli kyllä muutakin piirakkaa ja pullaa. Kahvia, teetä, mehua. Rukoilimme hetken yhdessä ennenkuin muut lähtivät, paitsi Miro ja hänen kaverinsa, jotka jäivät meille yöksi. Menevät huomenna lautoineen rinteeseen laskettelemaan.

"Innokas esirukoilija

Oletko koskaan kuullut "rukoilevasta Hydestä"? Hänen läheisensä alkoivat kutsua John Hydeä tällä nimellä siitä päivästä lähtien, kun tämä täyttyi Pyhällä Hengellä. Tämän jälkeen alkoi hänen ihmeellinen rukouselämänsä. Hänen saamansa rukousvastaukset olivat vain pieni osa tästä ihmeestä. Hänen rukouksensa saivat aikaan Keswickin konferenssien aloittamisen Intiassa. Hän rukoili tuhansia ihmisiä Jumalan valtakuntaan ja satoja työntekijöitä Herran elopellolle. Ennen kaikkea hän oli yksi Herran esirukoilijoista, joka oli yhteydessä salattuun Jumalaan. Hänen rukouselämänsä salaisuus oli, että hän eli rukouksen täyttämää elämää.

Vuonna 1911 Hyde oli Englannissa. Sitten hän meni vierailulle eräälle lähetyskentälle, jossa Wilbur Chapman ja Charlie Alexander olivat vaikeuksissa. Hyde otti lähetyksen sydämelleen ja rukoili, kunnes voitto oli saatu. Erään voimallisen kokouksen jälkeen Chapman pyysi Hydeä rukoilemaan puolestaan. Chapman kertoi tapauksesta seuraavasti:
"Hyde tuli huoneeseeni, laittoi oven lukkoon, meni polvilleen ja oli hiljaa viiden minuutin ajan. Kuulin oman sydämeni jyskytyksen ja myös Hyden sydämen lyönnit. Tunsin kuumien kyynelten valuvan kasvoilleni. Tiesin Jumalan olevan läsnä. Sitten näin Hyden kääntävän kyyneleiset kasvonsa ylöspäin ja sanovan: "Oi, Jumalani!" Sitten hän oli hiljaa toiset viisi minuuttia. Kun hän lopulta tiesi puhuvansa Jumalan kanssa, kietoi hän kätensä hartioideni ympärille ja silloin hänen sydämensä syvyyksistä purkautui sellaisia rukouksia, joita en ollut ennen kuullut. Kun nousin polviltani, tiesin, millaista todellinen rukous on. Emme olleet koskaan aikaisemmin uskoneet, miten mahtavaa ja valtavaa rukous oli."

Olen tietoinen, että tällaiset kertomukset jonkun rukouselämästä voivat masentaa, vaikka niiden tarkoitus on rohkaista. En ehdota, että sinä ja minä tekisimme kuten nämä poikkeukselliset miehet, vaan iloitsen siitä, että se, mitä on annettu yhdelle, on tarjolla myös meille kaikille" (Samuel Chadwick: Rukouksen tie, saarnaaja, joka poltti saarnansa ja syttyi itse Pyhän hengen tulesta, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2012, s. 83-84).

Siunausta!

Ps. "Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä" (1. Joh. 4:16, 19).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti