20160224

24.2.

Aloitampa nimipäiväonnitteluilla - vielä tässäkin. Sydämelliset Matinpäiväonnittelut Metsälän Matille, Lehtomäen Matille, Tammisen Matille, Hokkasen Matille, Rantasen Matille, Häkkisen Matille ja Hokkasen Matille - heille nyt ainakin! 

Taisi olla noustessani "jälän viljaan" tuollaiset 1 - 2 astetta viileämmällä puolella. Sellainen kerros oli tullut taas lunta, että juuri sanomaan pääsee. Marja-Leena oli noussut jo paljon minua aikaisemmin, leipomaan lisää tarjottavia iltapäivän tilaisuuteen. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Ennen 12 lähdimme kaupan kautta helluntairukoushuoneelle. Kun M-L kasasi kotoa kaikki - mitä tänään tarvittiin - tykötarpeet ja leipomukset tarjoilua varten mukaan, niin olihan sitä tavaraa paljon. Minäkin olin rukoushuoneella avustajana, kun laitoimme kupit ja lasit liki sadalle hengelle pöytiin. 

M-L jäi rukoushuoneelle hommiin, kun lähdin kylälle asioille - mm. hain Rantalan Jussilta hänen monistamansa julisteet ja kutsut Kekkilän KYLÄILTAA varten. Infoa siitä tuossa blogin oikeassa laidassa. Vielä piti kaupasta viedä jotakin M-L:lle, rukoushuoneelle, ennen kuin ajelin kotiin.

Söin ja join kahvia.

Kirjoitin s-postia kolmeen Saarijärven seurakuntaan la. 9.4. klo 19 olevasta Kristittyjen yhteisestä, SAARIJÄRVI RUKOILEE -illasta. Lähinnä siksi, että seurakunnat voivat halutessaan ilmoittaa siitä omissa ilmoituksissaan - jos katsovat tuollaisen rukoustilaisuuden sen arvoiseksi. Sittenpähän sen näkköö.

Kävin 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä Tarvaalan suunnassa. Hiukan leijaili lumihiutaleita. Menopuolikkaan menin alle 8 min/km, paluupuolikkaan n. 7.40 min/km - eli sillaitten rauhallisesti. Paluumatkalla juoksi vastaan - kun huomasivat minut - Emilia kaverinsa kanssa. Sosiaalisena tyttönä Emilian tervehdys ja halaus on aina iloinen - samoin Danielin, joka nyt potkiskeli vastaan sellaisella leveäsuksisella potkulaudalla. En tiedä mikä sellaisen oikea nimi on.

Lueskeltuani postit ja juoskenneltuani kahvia, poljin kuntopyörää 30 min + 15 min.

19:ksi hurautin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. Satakunta oli ollut värikästä" väkeä rukoushuoneella tänään olleessa tilaisuudessa. Heille M-L net tarjoilut valmisteli - sekä iltapalan "aktioryhmälle", joka oli tilaisuudessa palvelemassa. Rukousillassa taisi olla 18 henkeä - henkilöä. Sen loppuun M-L:kin ennätti alakerran keittiöltä. - joskus 20.30. Pipoa on nostettava noille tarjoilujenlaittajaihmisille! Jumalan hommissa.

Ajelimme rukoushuoneelta kotiin ja söimme iltapalaa, ynnä joimme teetä.

"Nykyisin kuulee yhä useammin huolestuttavan kysymyksen: kuinka tunnistaa narsistiset käyttäytymistavat yhteisöissä ...
... Narsistinen henkilö hakeutuu myös hengellisiin yhteisöihin pystyäkseen pitämään valta-asemaa yllä. Hänei välttämättä kestä itseään fiksumpia alaisia ...
... Narsistinen käyttäytyminen ilmenee sosiaalisessa kanssakäymisessä. Narsisti saattaa olla hyvinkin älykäs ja suoriutua erinomaisesti hänelle annetuista työtehtävistä. Hän saattaaolla myös suosittu ja käytöstavoiltaan moitteeton hänelle suotuisassa ympäristössä. Yleensä narsisti on ystävällinen, ylikorostuneen kohtelias ja muita mielistelevä sellaisessa yhteisössä, jossa häntä suositaan joukon keskipisteenä. Hän pyrkii naruttamaan muita yhteisön jäseniä oman valta-asemansa pönkittämiseksi ...
... Narsistin olemus kuitenkin muuttuu häntä osaavampien ihmisten joukossa, jossa hän kokee uhkaa itseään kohtaan. Narsisti ei kykene myöntämään omaa epäonnistumistaan, mikä saattaa antaa harhaanjohtavasti kuvan vahvasta itsetunnosta. Tosiasiassa narsistisen luonteenhäiriön omaavalla ihmisellä on huono itsetunto, jotahän yrittää vahvistaa häiriökäyttäytymisellään ... " (Ristin Voitto RV, nro 8, 25.2.2016. s. 8. Mielipiteet, Narsisti naruttaa ja nauttii, Aira Harju, Kouluttaja, Raahe)

Että sellaista(kin).

Siunausta!

Ps. "Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat" (Fil. 3:14).  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti