20160611

11.6.

Noustuamme lauantaihin - hyvin ja pitkäänkin nukutun yön jälkeen - kävin kylällä, apteekissa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Tuuletkin menneet taas ohitse. Päivä jälleen lämpöisempi. Luin Filemonin kirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Ulkoilutin ruohonleikkuria pitkin piha-alueitamme reunoja myöten. Siinäpä samalla itsekin sain liikuskelua. M-L siivoili huushollia.

Kävimme 17 maissa syömässä kebab-salaatit Kebab pizzeriassa. Samalla kauppareissulla. Aurinko paisteli.

Kävin illalla urheilukentällä 10 km "kävelynomaisella" lenkillä. Nopein kilometri tänään 6.09 min. Ihan vaan kokeilin eri kilometrejä, että minkälaisella tekniikalla on paras kävellä ja pystyy pitämään sopivaa vauhtia pitemmänkin matkan - esim. 5000 m radalla ja 10 km maantiellä, jollaisia kisoja kesän aikana tulee eteen. Tosin seuraava kilpailu on 3000 m, mutta se tähtää vain tuleviin "taistoihin". Aurinkoista.

Palattuani lenkiltä laitoin saunan lämmite ja kävin tekemässä "menetetystä metsiköstä" tuuhean vastan - aina sieltä nyt sentään vastan saa. Olihan net taas saunassa hyvät tuoksut, kun sai vastoa kunnon löylyissä. Kaiken kruunasi vilvoittelu takapihan puolella pienessä tuulen vireessä. Lämmintä +10 maissa. Aurinko paistoi mukavasti matalalta.

Iltapalaa - mm. maustamatonta jugurttia, jossa on 10 % rasvaa ja siihen sekaan mm. kermaa, sekä hopeateetä, eli kermaa ja kuumaa vettä. 

"Jeesuksen Kristuksen seurakunnalla on tänä pahana maailmanaikana aivan sama tehtävä. Se ei ole täällä saamassa aikaan maailman parantumista, sillä tämä maailma menee perikatoaan kohti, tekevät sitten kristityt mitä tahansa.
Heidän varsinainen tehtävänsä onkin Jeesuksen sanojen mukaan julistaa evankeliumia maailman ääriin asti. Tämä lähetystehtävä on seurakunnan päätehtävä. On voitettava sieluja saatanalta Herralle ja johdettava ihmisiä pimeyden vallasta valkeuteen.
Tämä sielujen pelastaminen ja näin Jumalan valtakunnan laajentaminen on seurakunnan varsinainen tehtävä.
... "Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta kadottaisi sielunsa", on Jeesus kerran sanonut.
Kaiken sosiaaslisen työn ytimenä täytyy olla ihmisen auttaminen hänen syvimmässä hädässään. Ja se on sielun hätä, synnin hätä" (Urho Muroma: Mestarin jalkain juuressa, Ev. lit Sisälähetyssäätiö 1953, s. 56-57).

Siunausta!

Ps. "Vahvistukaa herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa! Ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä" Ef. 6:10,13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti