20160605

5.6.

Nousimme uuteen päivään 7.30 maissa Mäntyluodossa, joka on pieni saari Malloksessa. Lämpötila ulkona +8 . Pilvipoutainen sää. Tuuli jatkui Pohisselän puoolelta ja järvi aaltoili. Käydessäni ulkona ennen ylösnousua, kuului järveltä Kuikanhuuto. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin 1. Timoteuskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä. Laitoimme tavaramme kasaan ja kannoimme veneeseen.9.30 lähdimme soutelemaan vahvasti aaltoilevalle järvelle vastatuuleen. Eipä meillä kiirettä. Rasaniemessä tavarat autoon, vene teloille ja vaatteiden vaihto.

Ajelimme 11:ksi Kangasniemen helluntaiseurakunnan Ehtoolliskokoukseen, heidän rukoushuoneelleen. Minutkin pyysi "pukille" pitämään alkurukousta kotikylälläni asuva vanhimmistoveli. Velimies Heimokin oli tilaisuudessa - lauloi lauluryhmässä ja oli mukana jakamassa ehtoollista.

Kokouksesta menimme syömään Teboilimme - siellä oli nytkin hyvä ruoka, niinkuin yleensäkin. Ja olen kyllä sitä mieltä, että Suomessa olisikin aika typerää sanoa, että ruoka ei ollut hyvää - kun on niin paljon ihmisiä, jotka söisivät jotakin, jos sitä olisi tarjolla. Kiitollisia meidän tulee olla Jumalalle ruuasta. Isä meidän rukouksessa pyydämme jokapäiväistä leipää Jumalalta, Isältämme - Häneltä se tulee. Tiedän, että kaikki eivät - valitettavasti - ajattele niin.

Kävimme Heimolla ja Arjalla - veljelläni - Haarajoella. Kahvitkin siellä joimme.

Ajoimme Hankasalmen kautta kotiin Saarijärvelle, jossa olimme 18 jälkeen.

Emilia kutsui käymään heillä todistuksia katsomassa. Niinpä menimme. Molemmilla - Emilialla ja Danielilla - olivat todistukset ihan mukiinmenevät. Kumpikin oli saanut myös diplomin siksi, että ovat lukeneet paljon kirjoja. Tänään kuulimme, että Aaro Teronpoikakin oli saanut stipendin - vielä en tiedä mikä oli sen antamisen perusta. Emilialla oli polvessa side - oli kaatunut pienellä mopolla ajellessaan meillä tänään - vaan eipä tuo näyttänyt trampalla hyppelyä haittaavan.

Lähdin vielä M-L:n kyydissä kylälle, kun hän meni kauppaan. Kävin urheilukentällä 7 km "kävelynomaisella" lenkillä. Tapasin siellä pari ystäväksi tullutta henkilöä. +11. Tulin kävellen kentältä kotiin - 4.5 km, joten yhteensä tuli rauhalliselle lenkille mittaa 11.5 km. Tulin kotiin hiukan ennen 21.30.

Iltapalaa ja teetä.

"Millaiset ovat Kristuksen seuraamisen kustannukset tänään? Miten käännymme Jumalan puoleen? Tärkeintä on ymmärtää, että kysymys on sydämestämme. Matt. 6:21: "Missä sinun aarteesi on, siellä on sydämesi". Tiedät missä sydämesi on siitä, mihin aikasi ja energiasi kuluu. Mikä on huomiosi keskipisteessä, siellä on aarteesi. Sydämemme on siellä, missä aarteemme on. Jos olet tilanteessa, missä sinulla ei enää ole mitään henkilökohtaista suhdetta Jumalaan, ei aikaa varattuna rukoilemiseen, Raamatun tutkimiseen ja Jumalan äänen kuulemiseen, voit olla varma, että aarteesi on väärässä paikassa. Matt. 6:24b: "Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa". Emme siis voi olla lojaaleja Jumalalle ja mammonalle samaan aikaan. Tässä emme ymmärrä mammonan tarkoittavan rahaa tai tavaraa sinänsä, vaan manipuloivaa henkeä, joka saa sydämemme kiinnittymään näihin asioihin Jumalan palvomisen kustannuksella. Mammona herättää lihalliset himot kuten kateuden, kilpailuhalun, turhamaisuuden ja ylpeyden, ja manipuloi heikkoa lihaamme vääristäen motiivimme ja sumentaen arvostelukykymme ja näin johdattaa meidät tekemään typeriä päätöksiä ja tavoittelemaan turhuuksia. Psalmissa 62:11b varoitetaan samasta asiasta: "Jos rikkautta karttuu, älkää siihen sydäntänne kiinnittäkö". Rahan käsittely tai tavaroiden omistaminen itsessään ei ole mitään pahan mammonan palvontaa. Ongelma syntyy silloin, kun sydän kiinnittyy näihin asioihin niin ahneesti, että se kokonaan kääntyy pois Jumalasta" (Esirukoilijoiden Ystäväkirje, kesä 2016, s. 2-3).

Siunausta!

Ps. "Kuinka usein minä olenkaan tahtonut ... te ette ole tahtoneet" (Matt. 23:37).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti