20160622

22.6.

Noustuani kävin hakemassa Emilian ja Danielin meille. Söimme yhdessä aamupalaa. Joimme kahvia, yms. Luin Hebrealaiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

12:ksi veimme Emilian ja Danielin luterilaisen seurakunnan päiväleirille Mansikkaniemen pappilaan. M-L kävi kaupassa.

Söimme hyvää ruokaa - M-L:n juuriuunissa paistamia jauhelihapihvejä, parsaa, salaattia, yms tykötarpeita.

Vähän ajan päästä ruuasta lähdin Mannilan männikköön, pururadalle, jossa juosta hissuttelin 5.5 km. Sieltä tulin urheilukentälle jatkamaan "kävelynomaisesti" lenkkiä. 5.2 km menin. Kun oli taas lämmintä - yli +21 - niin tuntui tekniikkakin välillä oikein mukavalta. Vaihdoin vanhat tossuta jalkoihin, liekö sekin vaikuttanut. 10.7 km lenkki yhteensä.

Katselimme netin kautta Uskotv:sta Konferenssin avajaistilaisuuden, Iso Kirjasta, Keuruulta.

Iltapalaa ja hopeateetä - kerman kanssa - illan mittaan. M-L leipoi mantelileipiä.

"RUKOUS ON VÄLTTÄMÄTÖN ASIA

Jostakin asiasta saatamme ajatella, että se on välttämätön paha elämässämme; sitä ei voi laistaa, mutta siitä ei tykätäkään. Jos olemme väärin ymmärtäneet rukouksen merkityksen, voimme pitää sitäkin asiana, jonka tiedämme tärkeäski, mutta joka ei houkuttele meitä.

Itse asiassa Jumalan Sana kertoo meille, että rukous ei ole valinnainen-, vaan välttämätön-, elämäämme kuuluva asia: "Olkaa aina iloiset. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa" (1. Tess. 5:16-18).

Tunnettu Jumalan mies - John Wesley - on sanonut: "Jumala ei tee mitään muuta kuin vastaa rukouksiin.# Voimme tykönämme ajatella näitä sanoja, jotka lausui mies, joka eli Jumalan yhteydessä ja jota Jumala käytti.

Kaikkivaltias Jumala on sitoutunut yhteistyöhön - työtoveruuteen - kanssamme. Meilläkin on tärkeä osuus Jumalan työssä maan päällä. Jos emme rukoile, ei tapahdu sellaisia asioita, joita voisi tapahtua - ja joita Jumala haluaisi tapahtuvan.

Ilman rukousta emme myöskään voi kokea olevamme - henkilökohtaisessa ja seurakuntamme elämässä - Jumalan kanavina maan päällä. Ilman rukousta olemme voimattomia; emme koe Jumalan antamaa voimaa elämässämme. Ilman rukousta emme voi löytää tehtäviämme, joihin Jumala haluaisi meidät valtuuttaa.

Opetelkaamme - ja rohkaiskaamme toisiamme - rukoilemaan, voidaksemme kokea Jumalan elämää itsessämme ja maailmassamme" (Jouko Kuusjärvi, Sytykkeitä rukouselämään, Skyprint 2010, s. 33-35).

Siunausta!

Ps. "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi" (Joh. 8:31,32).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti