20160616

16.6.

Ykkösten ja kuutosten päivämäärä tänään. Oli satanut. Aamullakin - siis silloin kun nousimme - hieman pisaroita heitteli. Kun menin takapihan ovelle säätä haistelemaan, niin olivathan tuoksut hyvät - sateern jäljiltä niin raikkaat koivunlehden tuoksuiset. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Hebrealaiskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin hakemassa Emilian ja Danielin heiltä meille - mukavan parivaljakon. Kostea päivä, niin oli sisähommiaq lapsillakin.

Söimme hyvää ruokaa neljisin.

Kävin 5.2 km oikein rauhallisella "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä. Sinne pian Terhi-Marja toi Danielinkin jalisharkkoihin. Vaikka oli pilvistä, niin oli sää lämmin ja tuulikin oikein lämmin - +21.

Kentällä tapasin kaksi nuorta veljeä, jotka olivat menossa evankeliumin eteenpäinviemiseen - oville, teille ja aitovierille. On ilo, että kaupungissamme on sellaisia uskovia. He tarvitsevat rukoustukeamme.

Jossain vaiheessa söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Satoi jonkin aikaa kovilla kuuroilla. Ukkonenkin kuului.

"MIKSI RUKOILISIN?

Ihmisinä meidät on luotu elämään Jumalan yhteydessä. Tämän yhteyden tärkein ilmentymä on vuorovaikutus Hänen kanssaan. Vuorovaikutusta kutsumme rukoukseksi. Kun yhteytemme ja vuorovaikutuksemme Jumalan kanssa on huono, Hän pyrkii kaikin keinoin kääntämään huomiomme puoleensa. Olivatpa nämä menettelytavat millaaisia tahansa, ne kuitenkin ovat lähtöisin Hänen suuresta rakkaudestaan meitä kohtaan. Jumala tietää, että läheinen suhde Hänen kanssaan on meille parhain vaihtoehto. Pyhä Henki auttaa meitä luomaan läheisen suhteen taivaallisen Isämme kanssa. Jumala on sitoutunut Hänen ehdoillaan - ja johdatuksessaan - tapahtuvaan vuorovaikutukseen ja rukoukseen. Hänen sydämensä kaipaa läheisyyttä kanssamme. Kun meidän sydämemme kaipaus kohtaa tämän kaipauksen, olemme siunattuja. Hänellä on meille niin paljon annettavaa! Me saamme antaa Hänelle itsemme kokonaan. "Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssaan (Room. 8:32)? Rukous-vuorovaikutus ilmaisee halukkuuttamme elää riippuvaisena Jumalasta" (Jouko Kuusjärvi, Sytykkeitä rukouselämään, Skyprint 2010, s. 89-90).

Siunausta!

Ps. "Herran silmien edessä ovat miehen tiet" Sananl. 5:21).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti