20160628

28.6.

Aurinkoinen aamu ja päivä. Yöllä oli satanut, koska oli isot vesilätäköt. Marja-Leena kävi hakemassa Emilian ja Danielin heiltä meille. Minä hiukan ennen nousin sängystä. Iloisina sieltä lapset tulivat reppuineen. Aamupalaa ja kahvia.

M-L kävi viemässä Emilian ja Danielin rukoushuoneelle, josta tapahtui yhteislähtö - ainakin ilmoituksen mukaan - lastenleirille, yhdelle Karstulan kylälle. Taitaapa leirikin olla Karstulan ja Saarijärven yhteinen. M-L oli valmistautunut viemään lapset leiripaikalle asti, mutta he pääsivät Ninan autossa. Mukava, että Emilia ja Danielkin menivät leirille - sama muidenkin leirille menevien lasten kohdalla - sillä ne ovat niin tärkeitä lapsille

Minä lahdin lenkille - tarkoituksena kävellä helluntairukoushuoneelle asti Päivärukoushetkeen - kun M-L lähti lapsia viemään. Oli hieno, lämmin, sää. Mukava kävellä. 4.5 km ehdin kävellä kun M-L tuli vastaan - syystä siitä, että ei tarvinnutkaan viedä lapsia leirille asti. Niinpä hyppäsin kyytiin ja kävin hänen kanssaan kotona. Sitten ajelin Päivärukoushetkeen. Meitä oli siellä kolme henkeä. rukoushetken jälkeen teimme kolmisin - Pitkäsen Paavo, Mäkisen Tapani ja minä - penkkikuorman Paavon tuomaan kärryyn. Joitakin muitakin tarvikkeita otin rukoushuoneen varastosta kyytiin. Ajelin kärry perässäni kotiin.

M-L teki valmisteluja tämän illan nuotioiltaa varten - lettutaikinoita ämpäreihin, yms. tarvikkeita kasseihin ja pusseihin. 

Söimme.

Ennen 16 lähdimme M-L:n kanssa ajelemaan kohti Pylkönmäkeä, jossa oli tänä iltana nuotioilta "No, onkos tullut kesä...", Yrittävän-talon pihassa. Hyvä paikka. Laittelimme penkit toisia odotellessamme. Heti 17 jälkeen alkoi tulla muitakin vastuunkantajia. Paisto/tarjoilukoju pystyyn. "Esiintymiskoju pystyyn. Penkit olivat ympyrässä ja esiintymispaikka oli yhdellä sivulla - aukossa, jossa ei ollut penkkejä. Lehtomäen Matti ja Tuula toivat äänentoiston, ison lettupannun, makkaragrillin - kaasulla toimivia. Humpin Lauri toi taas sen hyvän nuotioalustan ja nuotiopuut. Ilta alkoi klo 18. Sää oli koko ajan mitä parhain - aurinkoinen, yli +23. Johtelin illan. Aluksi kysyin, onko kenelläkään tänään syntymäpäivä? Ei ollut. Kysyin, onko kenelläkään nimipäivä? Oli, yhdellä, Ryhäsen Leolla. Pyysin hänet eteen ja onnittelin kaikkien puolesta, sekä pyysin johtamaan alkurukoukseen.Halusin antaa jollekin "summamutikassa" kirjoittamani kirjasen: Sytykkeitä rukouselämään. Ojensin sen yhdelle pariskunnalle, jotka eivät olleet tuttuja minulle. Illassa oli 71 henkeä - ja hyvä ilmapiiri. Läheisyyden tuntu piirissä nuotion ympärillä. Lauloimme pariin otteeseen lauluryhmänä, Teemu Lehtomäen säestäessä kitaralla. Meitä oli ryhmässä Teemun lisäksi: Liisa Pitkänen, Tuula Porkka, Raija Kalenius, Pirkko Paananen ja minä. Yhteislauluja lauloimme muutamaan otteeseen Yrjö Takalan säestäessä harmonikalla. Raija Kalenius soitti harmonikalla pariin otteeseen. Erinomaisia henkilökohtaisia todistuspuheenvuoroja käyttivät: Samuli Peiponen, Ankhana Piamphrom - tulkkina orvokki Ahonen - sekä Teemu Lehtomäki. Puhuin lopuksi. Avointa. Tarjoilu toimi koko ajan. Lettujen paistohommissa olivat Marja-Leena Kuusjärvi ja Tuula Lehtomäki - paisto/tarjoilu. Lettutaikinaa meni 2 äpärillistä. Makkarahommissa oli Matti Lehtomäki - grillaus/tarjoilu. Denis Kuzmin sponsoroi makkarat. Nokipannukahvihommissa - keitto/tarjoilu - hääri Henri Parkkonen. Nekin, jotka eivät saapuneet nuotioiltaan, saivat kutsujenjekelun yhteydessä evankelioivan vihkosen - 250 kpl. Kun lasketaan yhteen kaikki illan toteutukseen liittyvät ihmiset - paikan varaamisesta, kutsujen teosta, kutsujen julkaisemisesta fasebookissa, yms., kutsujen ja vihkosten jakamisesta alkaen - oli tiimissä yhteensä 21 henkeä. Kahden ihmisen puolesta sain rukoilla
tilaisuuden loputtua. Hyvä sanoma lehtiä jaettiin jonkinverran lopussa. "Leirin" purku tapahtui ripeästi. Kiitos kaikille vastuissa olleille! Kiitos esirukoilijoille! Kiitos mukana olleille! Kiitos Jumalalle kaikesta - myös erinomaisesta säästä!

M-L:n kanssa veimme penkit, ym. kaluston helluntairukoushuoneen varastoon. Peräkärryn palautimme samantien Pitkäselle. 

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"RUKOUS SANAA JULISTAVIEN PUOLESTA

Apostoli Paavali tarvitsi sananjulistajan tehtävässään uskovien esirukousta: "Veljet, rukoilkaa meidän edestämme" (1. Tess. 5:25). Edelleen hän pyytää: "Sitten vielä veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Herran sana nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin niin kuin teidän keskuudessanne..." (2. Tess. 3:1). Näinkin hän pyytää: "...rukoillen samalla meidänkin edestämme, että Jumala avaisi meille sanan oven puhuaksemme Kristuksen salaisuutta..., että minä sen ilmoittaisin, niin kuin minun tulee puhua" (Kol. 4:3). Ja vielä hän pyytää: "...ja minunkin puolestani, että minulle, kun suuni avaan, annettaisiin oikeat sanat rohkeasti julistaakseni evankeliumin salaisuutta..., että minä siitä rohkeasti puhuisin, niin kuin minun puhua tulee" (Ef. 6:19,20).

Edellä lukemamme jakeet kertovat meille selvästi sen, että sananjulistajat tarvitsevat paljon rukouksiamme. Rukoilkaamme heidän puolestaan! Rukoilkaamme omien seurakuntiemme työntekijöiden - sekä kaikkien muiden seurakuntien työntekijöiden - puolesta! Rukoilkaamme kotimaassamme - sekä lähetyskentillä - toimivien sananjulistajien puolesta! Muistakaamme koko maailman sananjulistajia rukouksissamme! Älkäämme unohtako rukoilla sananjulistajien puolesta! Rukouksistamme heidän puolestaan kasvaa suuri siunauksen virta" (Jouko Kuusjärvi, Sytykkeitä rukouselämään, Skyprint 2010, s. 103-104).

Siunausta!

Ps. "Katso, Jumala on korkea, valliten voimassansa. Kuka määrää hänen tiensä, ja kuka sanoo "Sinä teit väärin" (Job. 36:22,23).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti