20160606

6.6.

Kun ei pidetty kiirettä nukkumaan menon kanssakaan, niin ei ylösnousunkaan. Sellaista pilvipoutaista keliä tänään. Vilakkaa aamupuolella ja illemmalla - päivällä mitä lienee ollu +14-15 parhaimmillaan. Marja-Leena kävi hakemassa kesälomalaiset - Emilian ja Danielin heiltä meille. Iloisina tulivat tavaroineen. Söimme aamupalaa ja met isommat joimme myös kahvia - sitä niin monen suonmalaisen kultajuomaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Luin 2. Timoteuskirjettä.

Daniel hurruutteli pikku-mopolla ympäri taloa ja piha-aluetta. Aurinkokin paistoi. Emilia puhalteli jonkun aikaa saippuakuplia pihalla kesäloman kunniaksi. Ladoin loput kivet pressusaunan kiukaaseen.

Söimme - uunissa paistettua lohta, kukkakaalia, salaattia. Jälkiruuaksi söivät lapset jätskiä. Emilia ja mummi paistoivat myös lettuja - minäkin rohkenin kahvin kanssa yhden räiskäleen maistella, mutta ilman mitään päällelaitettvia.

Terhi-Marja kävi töistä tullessaan hakemassa lapset.

Käveleskelin pian syönnin jälkeen hissukseen urheilukentälle - 4.5 km. Kentällä käyskentelin 5.5 km. Venyttelin välillä. 10 km ns. "lenkintapainen." Lenkkini oli liki valmis, kun M-L tuli kaupassa käytyään kentän reunalle. Autossa tulin kotiin.

Palattuamme kylältä, lähdimme heti - 19 maissa - Timolle. Timo, Pia ja Milena olivat kotosalla. Kahvit joimme ja pikku-Milenan touhuja seurailimme. 21 maissa lähdimme kotia kohti. Mukavahan se on piipahtaa.

Kotona söimme vielä iltapalaa. Taivas pilvessä.

Eiköhän huomenna kuitenkin ole hyvä ilma - ihan siksikin, että sellaista on pyydetty Häneltä, joka "säät ja ilmat säätää". No, miksi sitä nyt sitten niin on pyydetty? Siksi, kun huomenna - 7.6. klo 18 - on "No, onkos tullut kesä..." NUOTIOILTA, Mulikassa, Mulikka-talon pihassa - noinhan se isoilla valkoisilla kirjaimilla, ihan viivan kanssa, Mulikka-talon seinässä lukee. Tervetuloa mukaan! Ilta on tarkoitettu kaikelle kansalle. Tuossa blogin oikealla reunalla infoa illasta.

"Todelliset tarpeet ja vääristyneet himot

Jo partiolaisille opetetaan tässä asiassa viisautta: "Hillitse himosi, ja hallitse halusi" on tuttu lause Sudenpentujen oppi-kirjasta. Tämä meidän aikuistenkin tulee muistaa. On tärkeää osata tehdä ero todellisten tarpeiden ja toisaalta lihallisten himojen ja mielihalujen välillä. Jumala tahtoo, että määrittelemme tarpeitamme Hänen läsnäolossaan: 
"Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa", Fil. 4:6-7).
Tärkeintä meille on, että suhteemme Jumalaan on aina ja kaikissa tilanteissa päällimmäinen asia. Sitten Hänen läsnäolossaan, Hänen levossaan ja rauhassaan, voimme myös määritellä tarpeemme viisaasti. Jumalan läsnäolossa olemme pyhittyneitä, emmekä tee päätöksiä ahneuden, kateuden, kilpailunhalun tai muunlaisen lihallisen mielihalun tai himon vallassa. Jumalan läsnäolossa arvostelukykymme toimii terveesti, emmekä tee tyhmyyksiä. Kun ajaudumme Jumalasta eroon, alkaa hengellinen arvostelukykymme sumeta ja niinpä voimme päätyä tekemään huonosti harkittuja taloudellisia (ja muitakin) päätöksiä. Fil. 4:19 "Mutta minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa". Jumala tahtoo Kristuksen kanssa antaa meille kaiken mitä tarvitsemme ja myös eheyttää ja parantaa meidät niin, että osaamme itse Hänen läsnäolossaan määritellä, mitä tarvitsemme" (Esirukoilijoiden ystäväkirje, Kesä 2016, s. 3).

Siunausta!

Ps. "Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte...niinkuin viisaat, ja ottakaa vaari oikeasta hetkestä" (Ef. 5:15, 16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti