20160605

4.6. Emme nousseet varahin. Hyvin täällä piilukirveellä veistettyjen hirsien sisällä nukutti. Tuuli oli edelleen kova tuolta Pohisselän puolelta - ja aallot sen mukaiset. Ei niin kovasti tehnyt kalaa mieli, että olisimme verkkojakaan heittäneet. +11.
Söimme aamupalaa ja joimme kahvia kaikessa rauhassa. Luin 1. Timoteuskirjettä. Rukoilimme yhdessä mökin pöydän ääressä. Ikkunoista - joita on kolmella seinällä - tulee seurattua kolmea elävää taulua. Jokaisesta ikkunasta näkyy lähellä oleva järvi aikalailla avarasti saarineen. Tuli oltua ja loikoiltua. Rauhallista. Onnittelumme Milkalle hyvin suoritetusta peruskoulusta! Ja stipendistä! Onnittelut jokaiselle lastenlapselle taas uuden luokan läpäisemisestä! Ja mukavaa - oikein Taivaan Isän siunaamaa - kesälomaa! Sahailin tuohon pihaan kasatuista oksista saunapuita - on niitä liiterissäkin - täällä kun on aikaa pienemmilläkin puilla saunaa lämmitellä. Sahasin myös viime kesäisen palon jäljiltä joitakin kuivuneita pieniä puita.
Söimme. Kahvia olemme ennen sitä pariin kertaan turanneet.  Kasailin - jonkin aikaa loikoiltuani - sahatut kalikat ja laitoin saunan lämmite. M-L sahaili ja katkoi lisää risuja. Tuuli pysynyt kovahkona samalta suunnalta.
Pian olimme saunomassa. Vastakin oli - ei uusi, vaan vanha, mutta käyttämätön, saunan kuistilla roikkumassa ollut. Hyvin ajoi asiansa.
19.30 maissa tulimme saunasta. Söimme iltapalaa ja joimme teetä. Vietimme rauhallista iltaa. Tuuli vain jatkui. Tänään olemme pitäneet kaasulämmitintä päällä päivällä ja illalla. +10 klo 21 tienovilla. Hyvissä ajoin kötsähtivät Mäntyluodon asukit parihetekoilleen. Onhan tämä saari, mökki ja järvi, helmi, jonka arvoa osaa vain aavistella - eikä Mäntyluodon äijä pakise nyt ollenkaan rahasta, vaan Jumalan lahjasta. Eilen Teboililla syömässä käydessämme, kuulin, että yksi samaan aikaan aikaan koulua käynyt - mutta nuorempi - ihminen oli kuollut eilen aamulla. Hänenkin syntymäkotinsa on tämän järven rannalla, niinkuin minunkin - saman kylän tyttöjä, naapuri. Niin me täältä vuorollamme lähdemme - emmekä tiedä miten ja milloin. Siksi on niin tärkeää avata sydämensä Jeesukselle, eikä aikailla sen asian kanssa. Näin tietää olevansa matkalla taivaaseen. Jos haluaa kadotukseen - helvettiin - ei tarvitse tehdä mitään. Taivaaseen on vain yksi tie - henkilökohtainen usko Jeesukseen, syntiemme sovittajaan. Älä viivyttele tämän asian kanssa! Näin kehottaa vanha-äijä Mäntyluodolta - jonka ylle kesäkuisen illan hämärä alkaa laskeutua.
Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti