20160607

7.6.

Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin 2. Timoteuskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Kävin hakemassa Emilian ja Danielin heiltä meille. Kaunis aurinkoinen sää.

11:ksi ajelin Päivärukoushetkeen helluntairukoushuoneelle - 5 henkeä. Kokouksen jälkeen nostelimme Parkkosen Hannun ja Pitkäsen Paavon kanssa penkit, pöydän ja telttakatoksen peräkärryyn, jonka Paavo toi. Laitoimme kärryn autoni perään ja tulin sen kanssa kotiin

Otettuani hiukan kahvia - kun palasin rukouskokouksesta - vein Emilian ja Danielin kavereilleen kylään. Menin sitten 7.6 km "kävelynomaiselle" lenkille urheilukentälle. Aurinkoista ja lämmintä.

Söimme.

Ennen 16 lähdimme M-L:n kanssa nuotioiltareissulle, auto tarjoilutarvikkeita täynnä ja peräkärry perässä. M-L haki makkaraa lisää kaupasta mukaan, minä hain Salmen kyytiin. Hurautimme auringon paistaessa Mulikkaan, Mulikka-talon pihaan. Laittelimme paikkoja "nuotioilta-asentoon". Muutakin tiimiä tuli paikalle, pian oli kaikki valmista iltaa varten, joka alkoi klo 18. Paikalla - nuotion ympärillä - oli 40 henkeä, kenties yhtä vaille. Mukava tunnelma, sekoittuneena lettujen, makkaran, nuotionsavun ja nokipannukahvin tuoksuun. Jumala oli vastannut rukouksiimme antamalla erinomaisen sään. Voihan olla, että huomenna olemme tämän illan säästä vielä kiitollisempia. Illan "teemana" oli "No, onkos tullut kesä...". Johtelin illan. Ihan aluksi pyysin Raimo Saloa johtamaan meidät alkurukoukseen. Sen jälkeen vetäsimme suvivirren: "Jo joutui armas aika". Lauluryhmä lauloi muutamaan otteeseen. Ryhmässä lauloivat: Pirkko Paananen, Liisa Pitkänen, Raija Kalenius, Tuula Lehtomäki, Jouko Kuusjärvi, Samuli Peiponen, Pauno Paananen, Teemu Lehtomäki, joka säesti kitaralla. Orvokki Ahonen, Ankhana ja Phim lauloivat thaiksi. Yhteislauluja lauloimnme nuotioiltamonisteesta - osan ilman säestystä ja osan Teemun säestäessä. Raija kalenius soitti pariin otteeseen harmonikalla muutaman kappaleen. Mukavasti haitari soi suvi-illassa. Henkilökohtaisia puheenvuoroja käyttivät: Orvokki Ahonen, Phim Pak Kuorelahti, Orvoksin tulkatessa thaista suomeksi, sekä Paavo Pitkänen. Jouko Kuusjärvi puhui lopuksi. Järjestin illan kuluessa nopeat, pienet arpajaisetkin: Jokainen sai nostaa yhden lapun, joista kolmeen oli kirjoitettu jotakin - niillä kirjoitetuilla lapuilla sai voiton. Ensimmäisessä niistä luki: Apt (sillä voitettiin "Sytykkeitä rukouselämään -kirjoittamani kirjanen),toisessa 8 (sillä voitettiin (Menkää ja tehkää -Fennougrin levy, kolmannessa 5-8 (sillä voitettiin "Sytykkeitä rukouselämään" -kirjanen. Voittolapuissa oli puheeni teksti tälle illalle: Apostolien teot 8:5-8. Paisto/tarjoilukojussa paistoivat lettuja Matti ja Tuula Lehtomäki, makkaroita grillasi Denis Kuzmin, Marja-Leena Kuusjärvi oli "tiskillä" tarjoilemassa tuotteita, nokipannukahvia keitteli ja tarjoili Henri Parkkonen. Nuotioalustan ja puut toi Lauri Humppi. kaikki hoitivat tehtävänsä illassa hyvin. Tarjoilu pelasi non stoppina koko illan ajan. Paljonkaan ei ollut häiriötä, että olisi "evankelioitu" päällekkäin - ts. keskusteltu samaan aikaan kun joku todisti kaikille. Myös "leirin" purku meni mallikkaasti. Illan vastuissa oli tänäiltana 18 hengen tiimi. Kiitämme kaikesta Jumalaa! Kiitän myös jokaista vastuissa ollutta! On ilo tehdä yhdessä - sillä tykkään tällaisesta mutkattomasta, suoraviivaisesta, toiminnasta, jossa ei liikaa "jahkailla" - eikä tarvitse jännittää. Helppo yhteistoimintakuvio ihmisten kanssa, joilla on näkyä evankeliumintyöstä, "ettei yksikään hukkuisi".

Seuraava NUOTIOILTA Pylkönmäellä, Yrittävän-talon pihassa, ti. 28.6.2016. klo 18. Infoa löytyy tuosta blogijutun vierestä. Tervetuloa tulille!

Vietyämme Salmen kotiinsa, tulimme mekin kotiin.

"Jumalan läsnäolossa olemme pyhitetyt ja sydämemme on lähtenyt ulos meitä ympäröivästä antikristillisestä "Baabelista". Länsimaisen ihmisen koko nykyinen elämäntapa on ilmausta siitä, että olemme kääntäneet Jumalalle selkämme ja etsimme onnea ja omaisuutta ja elämyksiä haalimalla. Näin saadut onnen tuntemukset ovat kuitenkin ohimeneviä ja päällimmäisenä tuntemuksena on ja pysyy sisuksia kalvava tyhjyyden tunne. Lihallisten halujen lopullista täyttymystä ei tule koskaan, vaan tällä tiellä jäämme aina kaipaamaan ja haluamaan vähän lisää. Kulutustottumuksemme ovat pahasti epätasapainossa. emmekä aina itsekään tiedä, mitä tarvitsemme. Niinpä helposti päädymme mainoskampanjoiden, sosiaalisten paineiden ja ulkoisten odotusten uhriksi jankkimaan kaikenlaista, mitä emme tarvitse, tai mikä ei edes pue meitä. Tässä on kyse siitä, että mammonan henki ennenkaikkea mainonnan kautta herättää meissä mielikuvia synnyttämällä erilaisia haluja, joilla ei enää ole paljonkaan tekemistä todellisten tarpeittemme kanssa. Kaikki meistä tarvitsevat vaatteita, ruokaa ja asunnon, ja siksi on tärkeää, että osaamme etsiä näiden perustarpeiden täyttymistä Jumalan siunauksella. Näissä asioissa emme voi määritellä mitään kaikille uskoville sopivaa kulutustasoa tms, koska jokainen tilanne on erilainen ja Jumala kohtaa meidät yksilönä, jos vain annamme Hänen tehdä sen" (Esirukoilijoiden Ystäväkirje, Kesä 2016, s. 3).

Siunausta!

Ps. "Herra, Herra on iankaikkinen kallio" (Jes. 26:4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti