20160620

20.6.

Nousin klo 6. Valmistauduin hautajaistilaisuuteen. Keittelin kahvit ja myöhemmin söimme aamupalaa. Luin Hebrealaiskirjettä.

Kun lähdin hautajaisiin, vein Marja-Leenan Terhi-Marjalle, josta hän meni heidän kyydissään kokoukseen helluntairukoushuoneelle 11:ksi.

11 jälkeen hain yhden toisen hautajaisvieraan kyytiini ja ajelimme Kolkanlahden kappeliin, jossa oli siunaustilaisuus, jonka osuuden toimitin. Hautaanlaskun jälkeen ajelimme muistotilaisuuteen Heralan Serviisiin, jossa pidin loppupuheen. Siunausta ja Jumalan lohdutusta läheisille.

Hautajaistilaisuudet ovat sellaisia, joissa elämän rajallisuus tulee voimakkaasti esille. Elämämme aikana valitsemme iankaikkisen osamme. Kun valitsemme Jeesuksen pelastajaksi elämäämme, valitsemme taivaan. Kun emme valitse Jeesusta elämäämme, valitsemme helvetin. "Kumpaan joukkoon kuulunet, molempiin et kuulu et."

Palattuani hautajaisista kotiin - olisiko ollut 17 jälkeen - olivat Denis ja daniel takapihan laavussa tulilla. Keittelivät kahvia ja paistelivat makkaraa. Sinnehän sitä minäkin kahvia juomaan ja makkaraa syömään vaatteet vaihdettuani.

Jatkoimme vielä syömistä M-L:n kanssa. Hautajaisissakin jo syötiin.

Kävin 10.2 km "kävelynomaisella palauttelulenkillä" urheilukentällä - eilisen kilpailun jäljiltä.

Palattuani lenkiltä söimme iltapalaa ja joimme hopeateetä.

"On kristittyjä jotka eivät tee mitään, kun toivovat voivansa suorittaa jotakin suurta. Mutta tuo suuri ei saavu milloinkaan, koska he eivät tahdo tehdä sitä vähäistä, mikä on heitä lähellä.

Asettukaamme kernaasti pieniksi täytekiviksi Jumalan huoneeseen, ennemmin kuin jäämme siitä pois. Suuressa tulipalossa pelasti yksi ainoa mies kaksikymmentä henkilöä sytyttämällä taskussaan olevan tulitikun ja siten näyttäen tietä ulos pimeästä käytävästä, johon he olivat eksyneet. Samoin saatamme mekin pelastaa jonkun, jos vain tahdomme tehdä ne pikku työt, jotka ovat lähellämme ja osuvat tiellemme" (D. L. Moody).

Siunausta!

Ps. "Jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja" (Joh. 8:34).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti