20181011

11.10.

Noustuani kävin viemässä Danielin ja Emilian kouluun. 4.8 astetta lämmintä. Palattuani keittelin kahvit ja otin vähän aamupalaa. 

Luin Luukkaan evankeliumia. Luin sen eilen tulleesta tilaamastani kirjasta, jossa on 666 sivua. Kirja on Uuden testamentin selitysteos, osa 1. Raamatunteksti on siinä vanhoilla suomalaisilla kirjaimilla. Selitykset nykyisillä. Ensimmäisessä osassa on evankeliumit. Sen kirjoittajia ovat: Matteuksen evankeliumi, J. A. Mannermaa. Markuksen samoin. Luukkaan evankeliumin J. R. Koskimies, Johanneksen A. Auvinen. Kirja on painettu 1919. Sarjaan kuuluu kolme osaa.2. osassa yli 670 sivua ja komannessa yli 560 sivua. Painoa teoksilla on yhteensä 4-5 kg välille. Tilasin ne antikvariaatista. 

Kävin vielä sohvalle loikoilemaan.

Aamupalaa ja kahvia sitten vielä uudelleen. Aurinkoista. Sininen taivas.

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Sitten taas niitä vaarin hommia - 12 hain Emilian koulusta heille. 13 sitten Danielin.

Ruokaa ja kahvia.

Kävimme M-L:n kanssa kävelemässä mannilan pururadalla 3.2 km. Hän meni sen jälkeen kauppa-asioille. Minä kävelin pururadalta kotiin - matkalla kävin kävelemässä 800 m urheilukentällä. Yhteensä 10 km köpöttely.

Palattuani paistoin lettuja. Kahvin kanssa ihan hyviä.

Torkkumista. Laitoin tulen takkaan. M-L neuloi. Iltapalaa ja teetä.

Jatkoksi taas yksi sääntö nuorisorikollisten kasvattamiseksi:

"6. Antakaa hänen lukea kaikkea mitä hän saa käsiinsä. Huolehtikaa tarkoin pöytähopeiden ja juomalasien puhtaudesta, mutta antakaa hänen mielensä herkutella roskakirjallisuudella" (Larry Christenson, Ristin Voitto 1973, s. 122). Aika on niin paljon muuttunut, että nykyään piäisi myös internet, yms. liittää tähän - ja nimenomaan väkivalta-, sota- ja epäsiveellisten videoiden katseleminen vapaasti. Ja aina parempi, jos isommat näyttävt siinä mallia (vuolijan huomauttelua).

Siunausta!

Ps. "Olkaa aina iloiset" (1. Tess. 5:16).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti