20181003

3.10.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Katajamäen Raimolle, Frimanin Raimolle, Ojalan Raimolle, Minkkisen Raimolle, Vilkkilän Raimolle ja Vuorenmaan Raimolle!

Avasimme silmämme uuteen päivään ei varhain. 3 astetta lämmintä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Linnut lentelivät sennäköisesti ruokintapaikalla, että pitäisi alkaa tuoda jotakin syötävää ruokinta-automaatteihin. Pari kertaa kävi räpyttelemässä ikkunan takana ja katselemassa sisälle. Olemme aikaisemminkin huomanneet, että kun ruoka on lopussa, niin ovat tehneet samoin. Liekkö perää. Kävin laittamassa auringonkukan siemeniä syötäväksi. Pian lensi yksi siivekäs ikkunan ohi kuin kiitokseksi. Näkyi siellä jo oravakin - ja tikka - ruokailupuuhissa. Nopeasti se viesti kiirii.

Luin markuksen evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kirjoittelin pienen jutun muutamiin lehtiin tilaisuuksista, joissa komiseurakunnan pastori, Daniil Popov, on mukana puhumassa Saarijärvellä, pe. 19.10. klo 18 Vanhalla Kansakoululla ja 21.10. klo 11 Saarijärven Hellunmtaiseurakunnassa.

Lounasta ja kahvia.

Kävin Mannilan pururadalla juosta hissuttelemassa 6 km, N. 3 astetta lämmintä.

M-L leipoi ruisleipää.

Paistelin lettuja kahvin kanssa nautittavaksi.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. Hain Salmen mukaan. 8 rukoilijaa. Aivan ilmeisesti jotain tarttis tapahtua rukouksen alueilla! Näyttää, että ei ole tarvetta rukoukselle. Historia on osoittanut, että kun yksilöille, seurakunnille, paikkakunnille ja kansakunnille, tulee rukouksen tarve, niin aikaisemmin tärkeätkin asiat jäävät taka-alalle. 

Palattuani kokouksesta laitoin tulen takkaan loimottelemaan. 

Iltapalaa ja teetä.

"On toinenkin keino, joka auttaa yhteyden palauttamisessa. Näin on erityisesti silloin, kun se askel otetaan nöyrästi rukoillen. Yhteyteen ei ole taikatietä mutta ihmetie on - Kristuksen itsensä suosittelema tie:
"Jos siis olet viemässä lahjaasi alttarille ja siinä muistat, että veljelläsi on jotakin sinua vastaan, niin jätä lahjasi alttarin eteen ja käy ensin sopimassa veljesi kanssa. Mene sitten vasta antamaan lahjasi" (Matt. 5:23, 24).

Kukaan ei voi sanoa, että on tehnyt oman osansa yhteyden palauttamiseksi, ellei ole nöyrästi mennyt veljensä luo ja pyytänyt anteeksi. Jeesus ei koskaan kysy, kuka on syyllinen. Syyllisten etsiminen ja osoittelu on vaarallista ja vaikeaa. On syytä hetkeksi unohtaa kaikki muu ja miettiä, onko veljellämme jotakin meitä vastaan. Silloin ilmiselvä velvollisuutemme on tehdä aloite, mennä hänen luokseen ja pyytää anteeksi. Sanomme ehkä, että olemme syyttömiä. Ei pidä ensin puolustella itseään ja sanoa sen jälkeen: "Jos sinusta tuntuu, että olen tehnyt jotenkin väärin sinua kohtaan, anna minulle anteeksi." Tämä on itsepuolustelua, ei anteeksipyytämistä. On lopetettava järkeily ja nöyrästi pyydettävä anteeksi ja murheellisena tunnustettava yhteyden rikkoutuminen" (Wesley L. Duewel, Aika Oy 2000, s. 137, 138).

Siunausta!

Ps."Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra" (Room. 12:19).


Vanhan Kansakoulun osoite on Karhumäentie 11, Saarijärvellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti