20181012

12.10.

Nousin ja kävin viemässä Emilian ja Danielin kouluun 8:ksi. 8.7 astetta lämmintä.

Koulukyytireissulta tultuani keittelin kahvit ja hiukan söin sen kanssa aamupalaa. luin Luukkaan evankeliumia saman vanhan selitysteoksen kanssa kuin eilitenkin. Sen jälkeen vielä loikoilin sohvalla rukouksen hengessä - ja torkuin.

Vielä uudelleen aamupalaa ja kahvia. Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä

12 hain Danielin koulusta heille.

13 haimme M-L:n kanssa Emilian koulusta heille. Ajelimme samalla reissulla kylälle. Hain postista sinne tulleen viisumin. Kaupungintalolta hain avaimen kansakoululle pääsyä varten - se kun on syyslomaviikko tuo ensi viikko, niin varmuuden vuoksi. Tokmannilta kävin ostamassa tarjouksessa olleen tunkin. M-L kävi kaupoissa ja apteekissa. Aurinkoista.

Palailtuamme kotiin laittoi M-L ruokaa, jota pian söimme. Jälkiruuaksi kahvia.

Vielä piti käydä kylällä asioilla. Sieltä suoraan ajoimme Summassaareen, jossa kävelimme 5.5 km rauhallisesti mukavia polkuja. 

Käväisimme lenkin jälkeen kotona ja menimme sitten "Terheille". Veimme heidän mukaansa tuliaisia sukulaisille vietäväksi rajan taakse. Lapsille annoimme "muutaman roposen" matkalle. Pienen rukouksen pidimme matkan puolesta.

Menin viel urheilukentälle jatkamaan kävelylenkkiä 5.5 km. Yhteensä tänään 11 km kävelyä.

Emilia oli käväissyt meillä lenkkini aikana pyörällään. M-L oli laittanut saunan lämmite, joten pääsimme heti saunaan.

Iltapalaa ja teetä.

Laitampa taas tähän yhden nuorisorikollisen kasvattamissäännön:

"7. Riidelkää usein lastenne läsnäollessa. Tämä varjelee heitä ylenmääräiseltä järkytykseltä kodin myöhemmin hajotessa. 

(kuuliaisuuden Jumalalle on ohjattava vanhempien käyttäytymistä toisiaan kohtaan. Kuka voi toivoa lastensa onnistuvan, kun avioliitto, josta he ovat lähtöisin, on epäonnistunut? Lasten kehitys ei ole kaikesta muusta erillään oleva asia, joka voi onnistua, vaikka ei oteta huomioon ihmissuhteita, jotka liittyvät siihen. he ovat moraalisen organismin jäseniä.)"

(Larry Christenson, kristitty perhe, Ristin Voitto 1973, s. 122).

Siunausta!

Ps. "Rukoilkaa lakkaamatta" (1. Tess. 5:17).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti