20181013

13.10.

Sydämellisiä nimipäiväonnitteluja täältä meiltäpäin Suomalaisen  Tanjalle! 

10 astetta lämmintä noustessani hyvissä ajoin lauantaihin. Keittelin kahvit ja otin sen kanssa hiukan aamupalaa. Luin isosta kirjasta - kirjaimellisesti - Luukkaan evankeliumia. Edessäni oli kookas kirja, jossa oli samassa selitysteos jokaiselle jakeelle. Loikoilin sohvalla rukouksen hengessä - ja sitten taas torkuin.

Söimme vähän aamupalaa ja joimme kahvia uudelleen.

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin 12 km rauhallisella lauantaikävelyllä. Tallasin mannilan pururadan lähtöpaikalle ja sieltä takaisin. M-L pesi ulkoapäin vuokratalomme ikkunat.

Lenkin jälkeenhän se taas ruoka ja kahvi maistui.

Jonkin aikaa ruuasta paistelin lettuja ja keittelin kahvia.

"Terhit" lähtivät anivarhain tänään Deniksen kotikylälle rajan taakse. Belomorskin kohdilla olivat menossa kun tuli vietiä. Syysloma kun on.

18:ksi menimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle mieskuoro Graniitin konserttiin. Haimme mennessä Salmen mukaan. Kyllähän se oli mahtavaa laulantaa isolta kuorolta. Keski-ikä laulajilla lienee n. 70. "Esiintymisasukoodi" sopi kyllä hyvin ikään suhteutettuna - valkoinen paita ja musta puku. Punainen solmio ja samanvärinen taskuliina oli tietenkin poikkeus perinteestä. Laulut olivat hyvin perinteellisiä - mikä ei tietenkään ole huono asia. Suomessa kun on paljon ikääntyneitä ihmisiä. Kuoro on maallikon - joka ei musiikista mitään ymmärrä - mielestä tasokas. Erityisen mielenkiintoista oli kuunnella eturivin mainiota tenoria. Aikamiehet-kuoro tuli mieleen varsinkin parin kappaleen aikana - jotenkin samaa sävyä. Laulut olivat: Oon heikko vaan vaeltamaan ja Kristallivirta. Aikamiesten Iltatuulen viestihän keikkui kauan listan kärjessä kymmeniä vuosia sitten - ja sitähän seurattiin. Sanoma oli selkeä. Mukava oli tavata Kuparisen Make - joka lauloi kuorossa - ja hänen vaimonsa Heljä. Tuttuja 80-luvulta asti. Lopuksi oli kahvitarjoilu.

Joskopa jatkaisin yhden säännön verran näitä "ironisia sääntöjä" nuorisorikollisten kasvattamisesta. Säännöt on laatinut Houstonin kaupungin poliisilaitos Texasissa:

"8. Antakaa lapselle niin paljon käyttörahaa kuin hän haluaa. Älkää koskaan antako hänen ansaita omaa rahaa. Miksi hänellä pitäisi olla yhtä vaikeata kuin teillä oli aikanaan?" (Larry Christenson, kristitty perhe, Ristin Voitto 1973, s 122).

Siunausta!

Ps. "Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa" (1. Tess. 5:18).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti