20181019

19.10.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut miniällemme, Pialle, Timon vaimolle, tänään olevan syntymäpäivän johdosta!

Muutampi aste lämmintä noustessani hyvissäajoin - olisiko ollu pari astetta. Aamupalaa ja kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia vanhan selitysteoksen kanssa. Kaunis auringonnousu.

9 jälkeen lähdin ajelemaan kohti Kuohua - joka on Jyväskylää - Höytiän kautta. Pakkasta oli ollut - tuulilasi oli jäässä. Aurinko paistoi ja taivas oli sininen. menin Vertaiselle hakemaan Daniil Popovia, komiseurakunnan pastoria, Saarijärvelle. Joimme kahvit siellä, ennenkuin lähdimme kohti Saarijärveä.Tulimme Jyväskylän kautta kun haimme Milkan opiskelijaasunnoltaan. Veimme hänet kotiin Höytiälle. Sielläkin joimme kahvit ja olimme jonkin aikaa.

Ajelimme Saarijärvelle, meille. Marja-Leena laittoi kohta ruuat pöytään ja niimpä söimme.Kahvia peräruuaksi - jälkiruuan jälkeen.

16.30;ksi menin avaamaan Vanhan Kansakoulun ovet Paanasen Juha-Pekalle, joka tuli miksauskamojen kanssa sinne laittamaan niitä paikoilleen illan tilaisuutta varten. Kävin vielä kotona. 17:ksi menin takaisin koululle. Littelimme tuoleja paikoilleen. Tarjoiluväki laittoi tarjoilujuttuja, yms.

18 alkoi SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteinen rukousilta. Daniil ja Marja-Leena tulivat meiltä Timon, Milkan ja Miron kyydissä - he kun tulivat myös rukousiltaan, jonka järjesti Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillinen rukouspiiri. Johdin illan. Puhtaat purjeet-lauluryhmä, Raija Kaleniuksen harmonikkasäestyksellä, johteli illan aikana 11 hyvään yhteislauluun - ryhmä oli 4 hengen kokoonpanossa. kaksi ei päässyt mukaan. Rukoukseenjohdattajia oli yhteensä 16 henkeä - jotka oli pyydetty etukäteen eri rukousaiheisiin. Lopuksi rukoiltiin Lehtomäen Matin johdolla kirjoitettujen rukousasiheiden puolesta - joita ihmiset kirjoittivat paikanpäällä - niitä oli runsaasti. Puheen piti komiseurakunnan pastori, Daniil Popov, Syktyvkarista, Komin tasavallasta. Puheesta tuli paljon myönteistä palautetta. Tulkkina toimi Antti Pietilä. Väkeä oli 60-70 välillä - kaikista Saarijärven seurakunnista. Ei voi olla muuta kuin kiitollinen tuollaisesta illasta, jossa saamme olla kokoontuneina yhteen, eri seurakuntien kristittyinä, rukoilemaan yhdess! Kiitos jokaiselle erilaissa vastuissa illassa olleelle, sekä kaikille, jotka olivat tulleet rukoilemaan! Emme olleet koolla turhaan! Herra johdattakoon meitä entistä intensiivisempään yhteiseen rukoukseen! Tilaisuuden päätteeksi oli hyvä kahvitarjoilu. Kiitämme kaikesta Jumalaa!

Kun tulimme kotiin laitoin tulen takkaan. Otimme vielä vähän myös iltapalaa ja teetä. Daniil oli meillä "sisällä."

Daniil Komin tasavallasta saarnaa sunnuntaina, 21.10. klo 11 Saarijärven helluntaiseurakunnassa - siitä kutsu tämän jutun lopussa. Tervetuloa mukaan!

"Seurakunnan pääasiallinen tehtävä ei ole toiminnan sujuva pyörittäminen tai komiteoiden perustaminen. Tärkeintä on saada rakastava yhteys toimimaan kristittyjen ryhmissä, kodeissa ja sydämissä. Meidän ei tule pettää itseämme. Mikään ei ole niin tärkeää kuin rakkaus eikä mikään ei pidätä ihmisiä tulemasta Kristuksen luo niin kuin rakkaudettomuus. Keskinäiset jännitteet ja riitaisuudet ryöstävät meiltä Pyhän Hengen voiman" (Wesley L. Duewel, Jumalan voimaa, Aika Oy 2000, s. 88).

Siunausta!

Ps. "Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit" (1. tESS. 5:6).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti