20181004

4.10.

Ei ollut varahinen herääminen tähänkään päivään - noustiin kuitenkin. 3 astetta ja jotain oli lämmintä silloin auringon puolella, joka paisteli siniseltä taivaalta.

Ojalan Ramilta oli tullut viesti puhelimeen, jossa oli kuva vuodelta 1968. Siinä oli kaksi komeaa miestä - niinkuin Rami kuvatekstissä kirjoitti - Rami ja minä Nivalan Vinnurvassa. Siitä on 50 vuotta. No, Rami on edelleen komea mies - siitä toisesta kuvassa olevasta voisi olla erikin mieltä. Vieläkö miehen kirjoissa kuiten. Toinenkin kuva tuli, jossa oli porukkaa vaellukselta, jota olin johtamassa Nivalassa kesäharjoittelijana ollessani. Taisimme vaeltaa Raja-Joosepista Laanilaan, Saariselälle. Sekin oli kesällä 1968. Hyvä - ja iso - nuorisoporukka oli silloin Nivalan seurakunnan nuorisotyössä. Ramikin silloin Vinnurvan - leiripaikan - isäntänä. Silloin sitä jaksoi ja uskalsi - miksei nytkin tiettyyn rajaan asti.

Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. luin Markuksen evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

M-L kävi Emilian kanssa tk:ssa tarkastuksessa kun on sairaana.

Kirjoittelin vähän...

M-L toi kylältä hampurilaiset. Kahvin kanssa maistui.

Kävimme M-L:n kanssa lenkillä Mannilan männikössä. Minä juosta hissuttelin pururadalla 6 km, M-L samoissa maisemissa teki sauvalenkin. Aurinko paistoi koko päivän, mutta lenkillä ollessamme oli jo pilvistä.

Palattuamme kotiin tuli kuunneltua Patmoksesta ohjelmaa, jossa SLEY:n ja Lähetyshiippakunnan pastorit vastailivat ihmisten kysymyksiin. Kastetta käsitteleviin kysymyksiin annetut vastaukset olivat - sen ymmärryksen mukaan, mikä minulla on - sellaisia, joissa tehtiin "väkivaltaa Raamatulle". Muuten oli todella hyviä vastauksia, jollaisia toivoisi olevan enemmän hengellisessä kentässä.

Laitoin takkaan tulen.

Iltapalaa ja teetä.

"Yhteys maksaa, mutta se on sen arvoista. Yhteydelle ei ole vaihtoehtoa, jos haluamme Jumalan täyden siunauksen. Jumalan suosioon ja hänen ihmeisiinsä ei ole oikotietä. Meilläkään ei ole muuta vaihtoehtoa kuin Kristuksen viitoittama tie, jolla joutuu kuolemaan itselleen" (Wesley L. Duewel, Jumalan voimaa, Aika Oy 2000, s. 138).

Siunausta! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti