20181005

5.10.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut täältä meidän periferiasta Kompan Heikille, Mäntyharjulle, täyttäessäsi pyöreitä vuosia!

2.4 astetta noustessani uuteen päivään. Melko tuulista. Harmaa taivas. Marja-Leena kävi viemässä Danielin ja Emilian kouluun. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Markuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Siskoni, Pirjo, Kangasniemeltä soitti.

Kävin hakemassa 13 Emilian koulusta heille. Satoi. Daniel oli polkaissut pyörällä.

Menimme M-L:n kanssa kylälle. Hän vei minut Mannilan pururadalle ja meni itse kauppa-asioille. Sadekin loppui kun aloitin lenkin. Juosta hissuttelin 6 km ja kävelin 1.5 km autolle. Aurinkokin näkyi välillä, mutta kohta taas oli taivas kauttaaltaan harmaa. Tullessamme kotiin taisi taas paistaa.

Kahvia lenkin jälkeen. 

Ennen 17 tulivat Denis ja Daniel hakemaan minut. Menimme Timo ja Minna Kuusjärvelle, Äänekoskelle. Eli on toinenkin samaan sukuun kuuluva Timo Kuusjärvi - meilläkin kun on poika, joka on nimeltään Timo Kuusjärvi. Deniksellä oli asiaa ja pyysi minuakin mukaan. Mukava oli käydä "atimassa" - kylässä sukulaisissa. Mukava paikka ja paljon katseltavaa. Kahviakin juotiin ja fiksua koiraa seurailtiin.

Palailtuani kotiin laitoin tulen takkaan. Söin iltapalaa ja join teetä. Kun M-L tuli Joulunlapsi konsertista, työväentalolta, jatkoin hänen kanssaan iltapalaa kaupan pizzalla.

"Texasissa Houstonin kaupungin poliisilaitos laati "Kaksitoista sääntöä nuorisorikollisten kasvattamiseksi". Vanhempien esimerkin merkitys korostuu näissä ironisissa "säännöissä":

1. Rupea antamaan lapselle jo vauvana kaikki mitä hän haluaa. Tällä tavalla hän oppii kasvaessaan luulemaan, että maailman pitää elättää häntä" (Larry Christenson, Kristitty perhe,Ristin Voitto 1973, s. 121).

Siunausta!

Ps. "Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa" (Room. 12:18).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti