20181014

14.10.

Lotan Elsalle, Muhokselle, meiltäpäin sydämelliset nimipäiväonnittelut!

hyvissäajoin nousin. Yli 10 astetta lämmintä. En katsonut kuinka paljon. Join kahvia ja sen kanssa otin vähän leipää.ja omenaa. Luin Luukkaan evankeliumia vanhan selitysteoksen kanssa. Loikoilin sohvalla.

10 maissa menimme M-L:n kanssa hakemaan Salmen ja ajelimme rukoushetkeen helluntairukoushuoneen alakertaan - 5 henkeä. 15 lämmintä
11 alkoi tilaisuus yläkerrassa. Riihisen Elja johteli, laulatti kitaroineen ja puhui aluksi - ja hyvää sanottavaa olikin. Oittisen Jukka piti saarnan - hönelläkin oli hyvää sanottavaa. Tilaisuuden päälle oli asiakokous.

13:ksi tulimme kotiin. Timo, Pia, Milka, Miro, Milena ja Minja, sekä Helmi käväisivät meidän pihassa - toivat Helmi-koiran meille hoitoon. Olivat menossa Teron - Timon isonveljen - perheeseen vierailulle, Tampereelle. Näytti, että Helmistä oli vaikeaa jäädä, mutta nöyrästi kuiten jäi. Lienee ollut jo yli 20 astetta lämmintä. Riippuen mistä mittaa.

Söimme ja kahviakin piti juoda.

Meinasin käydä hakemassa "Terhien" talosta videotykin, mutta ulko.oven riippulukko ei suostunut aukeamaan. Useammankin kerran kävin kokeilemassa. Oli tarkoitus viedä tänään tykki Lahtelan Veikolle, että voi valmistautua perjantain tilaisuutta varten - laulujen sanat kun näytetään tykillä.

M-L kävi kävelyllä - yli 4.5 km - Helmin kanssa. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta.

16:ksi menin One Way-seurakuntaan tilaisuuteen. Lehtomäen Matti johteli. Heino Luoma-aho saarnasi - entinen Karstulan helluntaiseurakunnan vanhimmistoveli, sittemmin lähetysseurakunnan. Puhui viisaudesta - mukava oli kuunnella. Olimme sopineet, että tuon Veikolle tykin sinne, mutta eipä onnistunutkaan. Eiköhän se lukko jotenkin aukene.
Kahvitkin tuli One Wayssa juotua.

Palattuani kotiin lähdin lenkille. Tarkoitukseni oli tehdä pitempi lenkki, mutta teinkin vain 8.3 km, jonka juosta hissuttelin Tarvaalan suunnassa. Vähän vauhdikkaammin menin. Maahan pudonneet värikkäät lehdet tuoksuivat hyvälle. Heleä on nyt ruska. Pimeä lenkki - katuvaloissa.

Helmi-koira nukuskelee yön meillä.

Josko minä taas laittaisin yhden säännön siitä, kuinka nuorisorikollisia kasvatetaan:

"Tyydyttäkää hänen kaikki halunsa ruoan, juoman ja mukavuuden suhteen. - Pitäkää huolta siitä, että kaikki halut tulevat tyydytetyksi. Kieltäminen saattaa johtaa haitallisiin turhautumiin" (Larry Christenson, Kristitty perhe, Ristin Voitto 1973).

Siunausta!

Ps. "Henkeä älkää sammuttako" (1. Tess. 5:19).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti