20181027

27.10.

Aika hyvissäajoin nousin. 0.7 astetta miinuksella. aamupalaa ja kahvia. Luin rinnakkain Luukkaan evankeliumia ja vanhaa selitysteosta siihen. Vähän myöhemmin Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävimme kylällä - M-L kävi kaupassa, minä testaamassa autonrenkaiden ilmanpaineet. 

Palattuamme kylältä menin Kusiaismäkeen hiihtelemään 10 km. Joku siellä ajeli pyörällä hiihtoreittejä, jotkut juoksivat sauvajuoksua, jotkut ulkoiluttivat koiriaan. Yksi vuolija hiihteli - taitaa olla vähän sellainen Sven Duvva-tyyppi. Tiedä vaikka muutenkin kuin vain hiihtelyn vuoksi - ainakin sitä joissakin asioissa ja paikoissa kokee itsensä vähän erilaiseksi. Mutta eipähän siinä mittää. Hiihdettyä kuiten tuli.

Kun tulin kotiin astuivat meillä juuri sisään taloon Timo pienten tyttöjensä - Milenan ja Minjan - kanssa. Milenan kuullen ei vain pidä sanoa, että pienten tyttöjen. Varmasti korjaisi. Äidillä oli tänään oma päivä. Jossain vaiheessa söimme hyvää kasvissosekeittoa ja joimme kahvia. Pressusaunan kiukaan alle tuikkasin tulen johonkin aikaan. Emilia tuli meille kahden luokkakaverinsa kanssa. Kohdalloin Terhi-Marjakin. Hän kävi viemässä tyttökolmikon danielin kanssa Uuraisille nuorisotapahtumaan, jossa oli mm. räppikonsertti. Mukava, että Emilia oli pyytänyt koulukavereitaan mukaan tapahtumaan.

Denis, Terhi-Marja ja Daniel tulivat meille. Timon, Milenan, Deniksen ja Danielin kanssa saunoimme. Laavun tulipaikassa paloi tuli, joten siellä oli mukava käydä löylyjen välissä vilvuuttelemassa. Oikein oli mukava saunoa - vastakin se on mukavaa. Niin, ja vastakin oli käytössä. 

Saunan päälle oli M-L:n tekemät hyvät iltapalatarjoilut, kahveineen, teineen. Tuli,- eikä vain meinannut - täyteen. Sen jälkeempä omat lähtivätkin koteihinsa.

"Pyhä Henki toimii tässä ja nyt. Hänen vaikutuksestaan seurakunta kasvaa eri puolilla maailmaa, ja me saamme olla osa sitä liikehdintää. Tuskin pystymme edes käsittämään, mitä kaikkea Jumala voi tehdä meidän kauttamme ja meissä itsessämme. Meille on kuitenkin suotu mahdollisuus vaikuttaa herätyksen syntyyn. Herätys ei tule ilmaiseksi. Se edellyttää sisäistä muutosta ja valmiutta palvella" (Wesley L. Duewel, Jumalan voimaa, Aika Oy 2000, s. 114).

Siunausta!

Ps. "Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa" (Kol. 3:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti