20181022

22.10.

Nousin hyvissäajoin. Lämmintä 5.5 astetta. Luin Luukkaan evankeliumia vanhan selitysteoksen kanssa. Söimme aamupalaa. Daniil meillä. 

9.30 jälkeen lähdimme Popovin Daniilin kanssa kylälle. Kävin viemässä Vanhan kansakoulun avaimen kaupungintalolle. Menimme Majakalle, jossa Daniil puhui ja Antti tulkkasi - ja minutkin Aholan Timo pani vielä jotakin sanomaan. Hyvin kuuntelivat. Tilaisuuden jälkeen lähdimme heti ajelemaan suoraan Hankasalmen kautta Kangasniemelle. Menimme Haarajoen - syntymäkyläni - kautta. Niimpä käväisimme myös siellä syntymäkotini mäellä. Heimo ja Hanna olivat juuri menossa tiluksiaan katselemaan neuvojan kanssa. Ohimennen kättelimme vilja-aitan luona. Kävimme sisällä, jossa Arja tyarjosi meille kahvit - juuri leivottujen hyvien leipomusten kanssa. Aurinkoinen sää. 

Jatkoimme Kangasniemen kirkolle, jossa kohteena olivat Sirkka ja Pentti, jotka olivat kutsuneet Daniilin käymään kun on Suomessa. Söimme siellä. Juttelimme. Rukoilimmekin. Vielä kävimme yhdessä toisessakin paikassa pistäytymässä.

Ajelimme Jyväskylään, josta junalippu Daniilille. Vielä kävimme Burger-Kingissä puraisemassa burgerit. Daniil jatkoi junalla seuraavaan kohteeseen. Sydämelliset kiitokset Daniilille vierailusta! Minä hurautin kotiin, jossa olin 19.30 maissa.

M-L oli lämmittämässä takkaa ja neulomassa. samalla katseli ja kuunteli Bonken puhetta, jonka piti tässä jokin aika sitten Helsingin jäähallilla.

Iltapalaa ja lämmitettyä kahvia.

"Herätyksen mukanaan tuoma siunausten virta - tai oikeammin sanottuna monet pienet herätyksen purot - muuttavat kuivan erämaan Jumalan puutarhoiksi. Ne koskettavat ahdistusten näivettämiä ihmisiä. Jumalan suurenmoisen työn perusta ulottuu paljon syvemmälle kuin ihmissilmä voi havaita. Ennen kuin Jumala näyttää valtavan voimansa julkisesti, hän haluaa tehdä meistä nöyriä rukoilijoita. Ennen kuin Jumala ilmestyy muuttavana kirkkautena seurakuntansa keskellä, Jumala aloittaa työnsä salassa. Hän valmistelee meitä, muokkaa asenteitamme ja ryhtyy sitten toimiin. Jumala on asettanut herätyksen janon sydämeemme. Kaipauksemme tulisi ohjata meitä rukoukseen, uskoon ja ylistykseen enemmän kuin aikaisemmin" (Wesley L. Duewel, Jumalan voimaa, Aika Oy 2000, s. 112-113).

Siunausta!

Ps. "...yksi Herra, yksi usko, yksi kaste" (Ef. 4:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti