20181007

7.10.

Tässäkin vielä rakkaat syntymäpäivä onnittelut 1 v tänään täyttävälle pikku-prinsessalle, Milenalle, lapsenlapselle! Milena, Inka, Aurorallakin oli perjantaina nimipäivä, joka meni että vilahti vaarilta ohi. Voihan sitä vieläkin onnitella - Inkaa! Tänään laitetaan vielä tätäkin kautta täältä meidän suunnasta sydämelliset nimipäiväonnittelut siskolleni, Pirjolle, Kangasniemelle, Huttusen Pirjolle, Enontekiölle ja Kompan Pirjolle, Mäntyharjulle!

Lämpötila oli miinuksella 0.5 astetta noustessani. Aikamoinen sumu maiseman yllä. Taivas oli vielä harmaa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin markuksen evankeliumia.

10:ksi menimme halluntairukoushuoneen alakertaan rukoushetkeen. haimme Salmen mukaan. 5 rukoilijaa.

11 alkoi yläkerrassa Ehtoollisjuhla, jonka johti Arto Riihinen. Kuoro lauloi - se oli saanut uusia laulajia. Raimo Minkkinen puhui aluksi. Inkeri Riihinen saarnasi. Puheissa oli hyvä anti. On huomionarvoista, että seurakunnastamme löytyy runsaasti ihmisiä, joilla on sanottavaa Sanasta. Osallistuimme ehtoolloisen viettoon. Tilaisuuden päälle oli lähetyskahvit, johon emme nyt voineet jäädä, kun oli toinen tilaisuus klo 14.

Tulimme kaupan kautta kotiin ja söimme pikaisesti pinaattikeitot. Sitten vain aurinkoiselle tielle - sininen taivas - ja kohti Höytiän kuusikoita. Siellä oli Minjan 1 v synttärit - sen pienimmän lastenlapsen. Sehän voi olla - vaikken ennustamaan menekään - että nämä olivat viimeiset lastenlasten 1 v syntymäpäivät. Kyllähän se kymmenes olisi tieten mukava...
Paikalle tulivat Terhi-Marja, Denis, Emilia, Daniel, Anneli, Rasmus, Oliver, Raija-mamma, joka olikin jo paikalla, kuushenkinen synttärisankarin perhe ja mummi ja vaari - 16 henkeä. Lauloimme Minjalle onnittelu/siunauslaulun. Taivaan isän siunausta Minjalle! Joimme kahvia, ym ja söimme herkkuja - en sortunut täytekakkuun. Milena ja Rasmus lauloivat laulun: Jippii, minä pääsen taivaaseen, Timon säestäessä kitaralla. Vielä myöhemmin joimme uudetkin kahvit. Rukoilimmekin lyhyesti lopuksi Kiitokset mukavista juhlista.Lieneehän se ollut 19.30 maissa kun kotiin saavuimme. Auton lämpömittari jo nollassakin kävi. 

Laitoin takkaan tulen.

Hieman iltapaa teen kanssa.

Perjantain kohdalle kirjoitin ensimmäisen kohdan "säännöistä", jotka Bostonin kaupungin poliisilaitos oli laatinut "nuorisorikollisten kasvattamiseksi"."Vanhempien esimerkin merkitys korostuu näissä ironisissa säännöissä":

"Naura hänelle, kun hän oppii rumia sanoja. Tämä saa hänet luulemaan olevansa nokkela. Se rohkaisee häntä samalla ottamaan käyttöön vielä "näppärämpiä" sanakäänteitä, jotka myöhemmin saavat vanhemmat täysin menettämään malttinsa" (Larry Christenson, Kristitty perhe, Ristin Voitto 1973, s. 121). Jatkossa kirjoitan "säännön" päivittäin tästä listasta.

Siunausta!

Ps. "Vaan jos sinun vihamiehelläsi on nälkä, ruoki häntä, jos hänellä on jano, juota häntä, sillä näin tehden sinä kokoat tulisia hiiliä hänen päänsä päälle" (Room. 12:20).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti