20181031

31.10.

Alkaa olla pulkassa - ei kuiten joulupukin - tämä lokakuu. Menipä se nopsaan. Uutta kuukautta pukkaa putkeen. Sen jälkeen ei olekaan kauaa kun pukkikin pulkkansa kanssa liikehtii - ja kaikki saavat lahjoja kun ovat olleet niin kilttejä. No, valitettavasti kaikki eivät saa. Se siitä.

2.2 astetta plussalla noustessani. Vein Emilian ja Danielin kouluun 8:ksi. Lumet saivat kyytiä - ihan vaan lämpimästä ja kosteasta säästä riippuen.

Palailtuani koulukyytikeikalta laittelin aamupalaa ja keittelin kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia ja sen rinnalla vanhaa selitysteosta.

Loikoilin sohvalla - torkuinkin. Veljeni, Heimo, soitteli.

Söimme aamupäivävälipalaa ja joimme kahvia.

Laitoin paperiversioisia Rintamaposteja - rukousrintama - kuotiin. Tässä kuussa on tullut viisi uutta rukousrintamalaista - tänään kaksi. Kaksi rintamalaista on sen historian aikana jo ylennetty kirkkauteen. Sellaista on elämä. 

Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Lounasta ja kahvia.

14 hain Emilian koulusta meille. Daniel oli luvannut kävellä koulusta bändikerhon jälkeen.

Ensimmäinen "hiihtokausi" loppui eilen - 40 km ennätin sivakoida. Tänään piti lähteä jalkalenkille. Juostahissuttelin 12.3 km Leuhun voimalaitoksen lenkin. Kostea ja harmaa sää. 

Tutustuin erääseen materiaaliin - kuten parina edellisenäkin päivänä.

18 maissa lähdimme M-L:n kanssa kylälle. Hän kävi kaupassa, minä vein Rintamaposteja postin kuljetettavaksi. Muovi- ja lasiatavaraa myös samalla reissulla keräyskontteihin.

Samalla reissulla haimme Salmen kyytiin ja menimme 19:ksi Rukousiltaan helluntairukoushuoneelle - 13 henkeä. Jouko Reenilä johteli. Hän ja Jussi Rautanen johtelivat meitä ylistäviin lauluihin. Jussi myös puhui. Rukoilimme.

Kaupan kautta kotiin. Laitoin tulen takkaan. Söimme iltapalaa - mm. kaupasta ostetut pizzanpalaset - ja joimme teetä.

"Kaikkien yhteiskuntien haavoittuvin osa ei ole talous tai politiikka, vaan perheiden terveys ja tasapaino. Perhe on jokaisen yhteiskunnan perusyksikkö. Se on kaikkein tärkein sosiaalinen instituutio jonka varassa yhteiskunnan terveys ja tasapaino lepää. Kun perheyhteisö heikkenee, heijastuu se kaikkiin yhteiskunnallisen elämän alueisiin negatiivisesti. Kun perheet voivat huonosti, koko yhteiskuntaan leviää erilaisia sosiaalisia "sairauksia". Lopulta, jos perhe romahtaa, koko yhteiskunta romahtaa. Tästä on seurauksena mm. epäsosiaalisuutta, solidaarisuuden puutetta, väkivaltaa ja myös monenlaista rikollisuutta.

Perheen perustavaa laatua oleva merkitys johtuu siitä, että perhe määrittää meidän identiteettimme ja tätä myoten turvallisuuden tunteemme. Ihmislapsi on eläinten poikasia haavoittuvampi ja riippuvaisempi aikuisten avusta selvitäkseen ja päästäkseen elämässä alkuun. Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että ensimmäiset vuotemme ovat merkittäviä persoonallisuutemme ja luonteemme muokkaajia koko loppuelämäämme ajatellen. Itse asiassa tämä prosessi alkaa jo äidin kohdussa. Kun lapsi saa kasvaa sosiaalisesti terveessä ympäristössä on todennäköistä, että hän kasvaa turvallisemmaksi ja terveemmäksi aikuiseksi kuin lapsi joka joutuu kokemaan turvattomuutta tai vääryyttä.
Perheen keskellä opimme elämän arvoja ja sopeutumista yhteiskuntaan. Ihmisten käyttäyttymisestä suurin osa on opittua, kun taas eläimillä enemmän vaistonvaraista. Tästä johtuen lapsen kasvattajilla on valtava vastuu lapsen oppiessa elämän perustaitoja läheisiltään" (Esirukoilijoiden Ystäväkirje, Lemlandin Rukous- ja kurssikeskuksen yhteiskristillinen julkaisu, syksy 2018, s. 1).

Siunausta!

Ps. "Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen, hänell, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen" (Juuda 1:25).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti