20181018

17.10.

Tänään siitä tuli kuluneeksi 50 vuotta kun menimme Marja-Leenan kanssa kihloihin - eikä sitä päätöstä ole tarvinnut katua. Ei sitä tosin silloin tiennyt mitä tulevat yhteiset vuodet tuovat tullessaan - ei sitäkään, että lahkolaissaarnaajana ja lahkolaissaarnaajan vaimona sitä eläkkeelle jäädään. Ei liioin millä paikkakunnilla sitä tullaan asumaan - niinkuin ei sitäkään paljonko lapsia saadaan. Ei myöskään sitä, että lastenlapsia v. 2018 olisi 9. Yhdessähän sitä on eletty. Lapset tulivat, olivat ja menivät - tuntuu vähän kuin kaikki olisi tapahtunut kuin nopeutetussa elokuvassa. Kiitokset rakkaalle morsiamelle ja vaimolle yhteisistä vuosista! Jumala siunatkoon tulevat! Parhainta, mitä voisin ajatella, olisi se, että voisimme olla hengessä palavia ja palvella Herraa täysimääräisesti loppuelämämme ajan - en voisi mitään sen parempaa ajatella koko perhekunnallemme.

2.9 astetta oli lämmintä kun hyvissä ajoin nousin. Aamupalaa ja kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia vanhan selitysteoksen kanssa. Loikoilin sohvalla rukouksen hengessä - ja horroksissa.

Kahvia ja aamuista välipalaa.

M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Jossain vaiheessa syötiinkin ja juotiin kahvia.

Kävin 6 km juoksuhissuttelulenkillä Mannilan männikön pururadalla. Samalla reissulla jakelin loput kutsut perjantain SAARIJÄRVI RUKOILEE-iltaan. Kauppojen ilmoitustauluillekin laitoin. Kutsuja jaettu yhteensä n. 150 kpl. Pururadalta menin vielä urheilukentälle 7 km kävelylle. Yhteensä 13 km lenkki. Kävin ostamassa kihlajaispäiväkukat kotiin.

Kotiuduttuani otin vähän palasta ja juotavaa. Laitoin tulen takkaan.

19:ksi menin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan, jonka johtelin. 11 henkeä. Salmen hain mukaan.

Iltapalaa ja teetä.

Laitampa taas yhden nuorisorikollisten kasvatussäännön:

"12. Valmistautukaa surun täyttämään elämään. Se on odotettavissa" (Larry Christenson, Kristitty perhe, Ristin Voitto 1973, s. 123). Tämä olikin viimeinen sääntö. Nämä kaksitoista sääntöä on tässä blogissa peräkkäisinä päivinä, ja ne on vanhemmille laatinut Houstonin kaupungin poliisilaitos, Texasissa. "Vanhempien esimerkin merkitys korostuu näissä ironisissa "säännöissä".

Siunausta!

Ps. "...karttakaa kaikenkaltaista pahaa" (1. Tess. 5:22).


Karhumäentie 11.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti