20190111

11.1.

 Ei ihan lauantai, mutta perjantai kuitenkin. Hyvissä ajoin nousin uuteen päivään. Pimeää. 0.2 astetta pakkasen puolella. Ettäkö oikein pakkasella? Kahvia ja vähän sen kanssa jotakin. 

Kävin viepäsemässä Danielin ja Emilian 8:ksi kouluun suksineen. Ohuen kerroksen oli antanut lunta. Jatkoin aamupalan syöntiä ja kahvin juontia koulukyytireissulta palattuani.

Luin Roomalaiskirjettä. Rukousta. Selkeä ilma. Aurinkokin valaisi maisemaa.

Vähän myöhemmin Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Huomenna olisi ollut Nuutin päivä - tai on - mutta M-L napsi sellaisilla pihtisaksilla joulukuusesta oksat pois, pisti ne takkaan ja tuikkasi tuleen. Rangan pisti jalassa seisomaan ulko-oven eteen. Että, ei seiso meillä enää kuusi permannolla.

Kävin hakemassa 12 aikaan Danielin suksineen meille koulusta. Joulukuusen rangan vein liiteriin - en muistoksi, vaan sahattavaksi.polttopuuksi.

Söimme. kahviakin.

13 kävin hakemassa Emilian koulusta suksineen meille.  

Kävin vähän reippailemassa - hiihtelin Tarvaalan latupohjalla n. 10 km. mennessä paistoi aurinko. Hiihtelyn alkupuolella alkoi näkyä oikein tummaa taivasta ja alkoi sakea lumisade, jota sitten jatkui koko hiihtelyn ajan.Joen varressa hiihdellessäni oli jäällä kaksi koiraa. Lienevätkö päässeet irti. Toinen niistä lähti mukaani ja oli sitten koko ajan vieressä menossa niinkuin minäkin. Mukavannäköinen koira. Taisi olla lapinkoita. Mennessämme uudestaan jokivartta, näkyi siinä vieressä saukko jäällä. Jäässä oli sellaisia pienehköjä sulia kohtia. Niistä se sulavasti solahti jään alle, noustakseen toisesta sulasta kohdasta. Mukava oli seurata. Koirakin huomasi sen ja juoksi luo. Saukko kuitenkin solahti virtaan. Kun laitoin sukset autoon ja lähdin ajelemaan kotia kohti, huomasin, että koira tuli perässä vähän matkaa. Onneksi ei lähtenyt perään.

Palattuani kotiin join lettukahvit. M-L oli paistanut lettuja, joita Emilian ja Danielin kanssa olivat nautiskelleet. 

Terhi-marja kävi töistä tullessaan hakemassa lapset. Heti kohtapa menivät poika ja tyttökerhoon - jälkimmäistä T-M pitää.

Kävimme M-L:n kanssa kylällä. Minä olin kyytimiehenä. M-L kävi apteekissa ja kaupassa.

Tultuamme kotiin jatkoin jo autossa kuunneltua ugandalaisen pastori Kimulin haastattelua. On Suomessa vierailemassa. Edellisen kerran taisi olla ennen eduskuntavaaleja ja vieraili eduskunnassakin. Nytkin ovat eduskuntavaalit edessä.

Meidän keittiöön ui kaksi kalaa - oikein iso ahven ja kuha. Denis oli käynyt J-P:n kanssa verkkoja kokemassa. Mekin pääsimme osille. Paljon kiitoksia!

Laitoin tulen takkaan.

Iltapalaa ja teetä. M-L keitti ahvenen mätiä. Se oli leivän päällä hyvää - sanoisinko, että se on "köyhän miehen kaviaaria." Paitsi, että on parempaa.

Poljeskelin klo 20 jälkeen kuntopyörää 30 min. jäykkyydellä 9, janalla 0-10. Edellisinä päivinä jäykkyydellä 8. Mukavasti siinä hik tulloo.

"Jos elät piittaamatta Herran asioista, jos jatkuvasti myönnyt jokaiseen lihan ehdotukseen, jos sinulla on rakkaussuhde materialismin sekä riippuvuus tavaroiden hankkimiseen hinnalla millä hyvänsä, jos ajat lopun elämääsi takaa tyhjiä, onttoja kuvia, seuraukset lapsillesi tulevat olemaan suuret. Yksinkertainen tosiasia on, että kukaan meistä ei elä itselleen; sillä tavoin Jumala ei ole asentanut maailmankaikkeutensa kaapeleita (Ron Mehl, Sydämeen kirjoitettu. Heijastuksia Jumalan rakkaudesta, Aika Oy kristilliset Kirjat 1999, s. 70).

Siunausta!

Ps. "Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton. Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin, jotta meissä, jotka elämme Hengen emmekä lihamme mukaista elämää, toteutuisi lain vaatima vanhurskaus" (Room. 8:3-4). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti