20190123

23.1.

6.2 pakkasta noustessa. Aamupalaa ja kahvia ei tarvinnut tänään heti noustua ajatellakkaan. Käytyäni viemässä Emilian ja Danielin kouluun 8:ksi, ajelin samalla reissulla kylälle tk:een. Verikokeissa ja sydänfilmissä kävin. Kuuluvat diabeteshoidon kontrolliin. Taisin jo viimeistään 9 maissa olla kotona takaisin. Lunta oli satanut yöllä - ja satoi koko päivän hiljakselleen.

Laitoin takkaan tulen. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Roomalaiskirjettä.

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Varasin Vanhan kansakoulun 1.3.2019. klo 18:ksi SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteistä rukousiltaa varten.

14 hain Emilian koulusta meille

Söimme.

15 kävin hakemassa Danielin kitaroineen koululta bändikerhosta meille. Koulukaverikin tuli kyydissä.

Kävin hiihtelemässä 5.5 km Tarvaalan ladulla - eri suunnassa kuin aikaisemmin. Nyt on metsä tosi lumisennäköinen. Lunta koko ajan myös sateli hiljakseen. Onhan siellä hienoa yksikseen kaikessa rauhassa hiihdellä. Hämärä muuttui pimeäksi. N. 4 astetta pakkasta mennessäni.

18:ksi menin Vapaakirkkoon Kristittyjen ykseyden rukousviikon tilaisuuteen. Hain Salmen mukaan. Ajattelin, että väkeä olisi ollut enemmän. Helluntakilaisiakin taisi olla vähintään puolenkymmentä. Raimo Kauppinen (vap.) johteli. Sven Loosen (hell.) puhui. Heidi Rahkonen (lut.) johti rukousosion. Siinä johti eri rukousaiheisiin 4 vapaasrksta ja 3 helluntaisrksta - Paavo Pitkänen, Sven loosen ja minä. Musiikissa oli Puhtaat purjeet-lauluryhmä. Lopuksi oli kahvitarjoilu. On hyvä, että on tällainenkin tapa olla toteuttamassa kristittyjen yhteyttä. 

Palattuani kotiin oli M-L katsomassa netin kautta Sateet-tilaisuutta Seinäjoen helluntaiseurakunnasta - Severin puhui. Minäkin sitä sitten seurailin ja samalla iltapalaa ja teetä ottelin. Alkoi olla jo 10 astetta pakkasta.

"...Ellei pappi herätä seurakuntalaisia käyttämään armolahjoja, häneen kohdistuvien vaatimusten taakka kasvaa helposti kohtuuttoman suureksi. Usein kuuleekin sanottavan, että pappien harteille on sälytetty liian paljon tehtäviä. Heidän on huolehdittava maailman evankelioimisesta, ahdistuneiden lähimmäistensä sielunhoidosta, köyhien ja puutteessa elävien auttamisesta, vainottujen vapauttamisesta, Raamatun selittämisestä ja pahuuden voimia vastaan käytävästä taistelusta yhä vain pimenevässä maailmassa. Koskaan ei ole ollut tarkoitus, että pappi huolehtisi tästä kaikesta, ja jo pelkkä yrityskin synnyttää turhautumista ja fyysistä sekä henkistä uupumusta. Sopiiko tämä kenties sinun seurakuntasi pappeihin?

Vain harvat asiat tekevät papin tehtävien hoitamisesta yhtä antoisan kuin se, että armolahjat toimivat seurakunnassa. Hän tekee sitä, mistä pitää, ja tekee sen hyvin. Kasvun mahdollisuudet ovat tällöin miltei rajattomat, ja Kristuksen ruumis toimii Luojan haluamalla tavalla" (C. Peter Wagner, Löydä lahjasi. Armolahjat seurakuntaa rakentamassa, KARAS-SANA 1992, s. 118, 119).

Siunausta!

Ps. "Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä" (Room. 12:1, 2).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti