20190128

28.1.

30.3 astetta kylmää noustessani. Söin aamupalaa ja join kahvia. laitoin tulen takkaan ja auton lämmitykseen. Luin 1. Korinttolaiskirjettä.

Kävin viemässä Emilian ja Danielin kouluun 9:ksi. Taivas oli sininen ja maisema kaunista. Puut liikkumattomia ja lumisia. Tykkylunta kerääntynyt oksille. Kun lauantaina seurasin - vai oliko sunnuntaiaamuna - Rukouskonferenssin ohjelmaa Kolarista, niin alkoi hymyilyttää ylistyksen aikana. Syy moiseen oli se, että yhden männyn raskaat, tykkylumiset, oksat takapihan reunassa karkeloivat samaan tahtiin rauhallisesti laulun rytmin kanssa. Sekin ylisti - esimerkkiä meille näyttäen.

Palattuani "koulukeikalta" jatkoin vielä aamupalaa ja -kahvistelua. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä olohuoneessa.

10:ksi ajelin kylälle, Majakalle. Parkkosen Hannu pyysi eiliten tulemaan sinne puhumaan. Majakan lauluryhmä lauloi - kuutisen henkeä. Puhuin. Avointa oli puhua ja väkeä runsaasti. Söin siellä myös ja join kahvia. 

Tulin Majakalta kaupan kautta kotiin.

13 hain Danielin koulusta meille. 14 Emilian.

M-L leipoi sämpylöitä. Ruisleipätaikinakin teon alla.

Terhi-Marja haki töistä tullessaan lapset meiltä.

Laitoin vielä tulen takkaan.

Illalla poljin kuntopyörää 1 h, jäykkyydellä 10, janalla 0-10. Samalla "lujin" kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

M-L paistoi ruisleipiä.

"Jeesus uskon alkajana ja sen täyttäjänätoi uskon, joka auttaa sekä ajallisessa että hengellisessä hädässä. Siksi uskonelämään kuuluu varsin monenlaisia toimia, tapahtumia ja sanoja, jotka näkyvät hedelminä. 
Paavalin usko oli: Kristus meissä, kirkkauden toivo. Usko ei voi ollakaan nippu hyviä neuvoja ja elämänviisauksia, vaan se on jotakin aivan muuta. Uskoa ei voi saavuttaa oman järkensä avulla. Usko perustuu Jumalan Hengen todistukseen, joka vahvistaa ihmein ja merkein, että evankeliumi on Jumalan elävää sanaa. Usko on vakaumus evankeliumin totuudesta, uskoa tosiasioihin, jotka eivät vielä näy" (Esa Suojala, Palvele pyhillä armolahjoilla, Päivä Osakeyhtiö 2001, s. 112).

Siunausta!

"Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet" (Ef. 6:16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti