20190108

8.1.

1.5 miinuksella noustessani suht´aikaisin. Mukavan pimeää - silloinhan ne joulukuusen kynttilät ja muut kynttilät pääsevät oikeuksiinsa ja luovat aamutunnelmaa. Ja eikös se tunnelma ole tärkeä - no, ainakin minulle. Söin aamupalaa ja join kahvia. Olin valmistautunut viemään lapset kouluun, mutta tänään ei tarvinnutkaan. Luin Roomalaiskirjettä. Rukoilin ja sitten torkuin sohvalla.

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä..

11:ksi menin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 5 henkeä.

Palattuani kotiin söimme hyvää M-L:n laittamaa yksinkertaista, mutta hyvää ja terveellistä, ruokaa. Kahviakin.

Kävin syönnin päälle ulkoiluttamassa suksia - hiihtelemässä - Tarvaalan hiihtouralla n. 10 km. Latua ei vielä ole. Harmaata, mutta ei alakuloista. Sumua. M-L oli käynyt kävelylenkillä hiihtelyni aikana.

Juotuani kotona nes-kahvia ja otettuani sen kanssa suuhun vähän palasta, kävin 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. 1-2 astetta miinuksella. Sumu lisääntynyt. Hyvä raikastelusää ollut tänään. 

Pian raapaisin tulen takkaan. M-L neuloi.

Iltapalaa ja teetä.

20 jälkeen kävin kylällä kylässä. Kyseessä "isot asiat" - sen "juttelukaverinikin" myöntää. Ihan itselleni laitan tämän tähän näin ilmaisten "muistojen kirjaan."

"Raamattu sanoo meille hyvin usein: "Etkö vain odottaisi Herraa?" Älä yritä kulkea nopeammin kuin on hänen tarkoituksensa. Löydä hänen tahtinsa ja pysy hänen rinnallaan - älä juokse edelle äläkä vitkastele perässä. Kun teet niin, tulet nauttimaan hänen läheisestä kumppanuudestaan matkan jokaisella askeleella" (Ron Mehl, Sydämeen kirjoitettu. Heijastuksia Jumalan rakkaudesta, Aika Oy kristilliset Kirjat 1999, s. 116).

Siunausta!

Ps. "Niin kuin isä armahtaa lapsiaan, niin armahtaa herra niitä, jotka pelkäävät ja rakastavat häntä. Hän tuntee meidät ja tietää meidän alkumme, muistaa, että olemme maan tomua (Ps. 103:13-14).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti