20190104

4.1.

Etsippä TV7:n arkistosta Antisemitismi tänään-ohjelmat - löytyy kolme jaksoa. Laitan tämän heti tähän alkuun, etten unohda. Voi tulla  vastaan tietoa, josta et ole kuullutkaan.

Perjantaihin noustiin. 6.0 miinuksella. Eiliten oli jossain vaiheessa yli 21 meillä, mutta iltaa kohden alkoi muuttua leudommaksi. Luntakin oli tullut yön aikana. Taivas oli harmaa. 

Marja-Leenan "älykkääseen" puhelimeen oli tullut useita mukavia kuvia - oikein olivat hyvän valokuvaajan ottamia - Timon ja Pian pienistä tytöistä, Minjasta ja Milenasta. Etupäässä oli otettu Minjasta kuvia, joita voi laittaa raameihin, mutta muutampi kuva myös sisaruksista kahdestaan. Mukavia muistoja "siinä iässä olemisesta". Valokuviahan niitä on aina mukava katsella - varsinkin kun aikaa otosta on kulunut. Meilläkin on kaksi jääkaapinovea täynnä lastenlasten kuvia eri ikäisinä. Siinähän net ovat ohimennessä vilkaistaviksi.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/vettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Luin Apostolien tekoja.

Tein lumitöitä hiukan. M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Laitoin tulen takkaan.

Söimme.

Kävin 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. Menomatkalla menin "Terhien" kautta. 

Iltapalaa ja teetä - mm. M-L:n juuri tekemää hyvää pizzaa. Pullaakin leipoi - josta minä koetan pitää näppini irti. Nimittäin sen syömisestä.

"...Kunnon ihmiset Efesoksen seurakunnassa ahkeroivat äärimmäisen uutterasti, pitivät toivonsa elävänä, pysyivät opillisesti puhtaina ja kestivät kärsivällisesti vaivaa Herran nimen tähden. Kuitenkin Herra Jeesus sanoi, että he olivat suuressa vaarassa menettää sekä valonsa että todistuksensa maailmassa. Miksi? Koska "olet luopunut ensi ajan rakkaudesta" (Ilm. 2:4).

Vaivannäkö ja hyvä opettaminen ja valmius seistä muurinaukossa Herran puolesta eivät riitä. On kyseessä suhde, ja Herra on hyvin, hyvin kiinnostunut sydämemme tilasta häntä kohtaan" (Ron Mehl, Sydämeen kirjoitettu. Heijastuksia Jumalan rakkaudesta, Aika Oy Kristilliset Kirjat 1999 (s. 42).

Siunausta!

Ps. "Näin sanoo herra: Pysähtykää ja katsokaa, minne olette menossa, ottakaa oppia menneistä ajoista! Valitkaa oikea tie ja kulkekaa sitä, niin löydätte rauhan" (Jer. 6:16).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti