20190113

13.1.

Tuli sunnuntai - olisikimpa pian edessä oikein "tulisunnuntaita." Millaisia ne sitten sellaiset olisivat. No, ne olisivat sellaisia voimallisia sunnuntaita, joissa nähtäisiin ja koettaisiin voimakasta Jumalan Pyhän Hengen toimintaa. Herätyksen aikaa. Voimallisia hengellisiä tilaisuuksia. Pyhän Hengen herättämiä, synnintuntoisia, ihmisiä. Pelastumisia, Pyhällä Hengellä täyttymisiä. Uudistumisia. Parantumisia. Vapautumisia. Jumalan aikaansaamaa voimakasta liikekannallepanoa. Kumpa sellainen aika pian koittaisi. Olen/olemme sitä vuosia odottaneet. Voimme olla tulossa siihen aikaan. Niin tapahtukoon. Meilläkin on siinä osamme - jo nyt, ennen sitä. Ja sitten. Tule mukaan rukoustilaisuuksiin! Tule ensi lauantainakin - 19.1. klo 12 - 14 - rukoilemaan yhdessä. Kutsu tämän jutun lopussa. Kutsu kuuluu kaikille. Tässä asiassa ei sillä, mihin laumaan kuulumme, ole merkitystä. Rukous on yhteinen asiamme. Jumala iloitsee, kun eri seurakuntiin kuuluvat uskovat rukoilevat yhdessä. Olemme Jumalan valtakunnan kansalaisia. Montako Jumalan valtakuntaa on olemassa? Yksi.

Sydämelliset onnittelut täältä "meidän horisontista", vielä tässäkin, Lehtomäen Teemulle syntymäpäivän johdosta!

Heräiltyämme uuteen aamuun oli pakkasta 13.6 astetta. Kun pimeys alkoi väistyä, näkyi taivas selkeänä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Roomalaiskirjettä.

Menimme Marja-Leenan kanssa rukoushuoneelle klo 10 alkavaan rukoushetkeen. N. 17 astetta pakkasta. Haimme Salmen mukaan - 4 henkeä.

11 alkoi yläkerrassa tilaisuus, jonka johteli alkuun Vesa Rautasaari. Vietimme hiljaisen hetken yhden seurakuntamme jäsenen poismenon johdosta. Hänen uskonsa Jeesukseen sai muuttua näkemiseen. Tilaisuudessa vieraili tasokas kuoro: Hymnos, 12 laulajan voimin. Sen lisäksi oli säestyspuolella pianovirtuoosi, Mika Äijäläinen ja harmonikansoittaja. Laulajat taisivat olla eläkeläisiä, mutta sitä ei olisi uskonut - muuten kuin ehkä lauluvalikoimasta. Mukana oli myös joku uudempikin laulu. Hymnoslaiset ovat liikkeella palvelemassa Jumalaa lahjoilla, joilla Hän on heitä varustanut. Yksi kuorolaisista - tunnetun edesmenneen helluntaijulistajan poika - piti puheen. Se oli koskettava ja "konstailematon." Kuorossa on tunnettuja musiikki-ihmisiä. Erinomainen hengellinen tilaisuus - jossa oli hyvä tulla Jeesukseen uskovaksi. Niinkuin tapahtuikin. On aihettä ylistää Jumalaa.

Tilaisuuden jälkeen oli alakerrassa hyvä lounas. Ajelimme sitten kaupan kautta kotiin.

Kotona ennätimme olla n. 45 min. kun lähdimme klo 15:ksi lapsenlapsemme - Emilian - 13 v synttäreille. Syntymäpäivä oli jo viimevuoden lopulla, mutta sukulaissynttärit nyt. Mukana olivat: Timo, Pia, Milka, Miro, Milena ja Minja, mummi ja vaari, ja Emilian kotiväki - äiti, isä ja velimies. Ennen tarjoilua rukoilimme ja siunasimme Emiliaa. Tarjoilut olivat taas hyvät - niinkuin siinä talossa on aina. Jotka terhi-Marjan tuntevat, lienevät samaa mieltä. Jumala on antanut suuren lahjan heidän perheeseensä - Emilian. Olemme kiitollisia, että saamme olla Emilian vaari ja mummi. Siunausta Emilialle tuleviin hetkiin! Ja taivaan Isän johdatusta kaikkeen! Olet "huipputyyppi!"
Denis lämmitti saunan. Hänen ja Timon kanssa kävimme siellä löylyttelemässä - ja tällä kertaa armeijajuttuja puhumassa, vähän liikaakin. Niitähän kyllä piisaa. Onneksi ei tarvitse muistella sotajuttuja.

Lähtiessämme kotiin, lähti Daniel hiihtelemään, otsalamppu päässä, tekemäänsä pihalatua. Kuun sirpukkakin pilkisteli pilvisumun takaa. Taisivat toisetkin perheen jäsenet mielitellä lenkille lähtöä.

Kotiuduttuamme tuikkasin tulen takkaan.

Poljeskelin kuntopyörää 33 min + 32 min., jäykkyydellä 10, janalla 0 - 10.  Välissä pieni tauko. Samalla luin kirjaa poljkeskellessani.

Iltapalaa ja teetä

"...Kokemusta, joka opetuslapsien piti saada kaiken sen lisäksi, mitä heillä jo oli, kutsuttiin Pyhällä Hengellä kastamiseksi, ei synnin poistamiseksi eikä varmuudeksi Jeesuksen suorittamasta pelastustyöstä ja hänen ylösnousemuksestaan. Varmuus kaikesta tästä heillä oli jo ennen helluntaita. Henkikaste oli erillinen hengellinen kokemus, joka heiltä vielä puuttui...(Reinhold Ulonska, Yhteiseksi hyödyksi. Pyhän Hengen lahjat ja niiden käyttö, RV-KIRJAT 1985, s. 16).

"...Pyhän Hengen on ... määrä lahjoittaa kokemus, jota opetuslapsilla ei helluntaihin mennessä ollut. Tätä nimenomaista kokemusta Uusi testamentti kutsuu Pyhän Hengen kasteeksi. Siinä toteutui sana: "...teidät kastetaan Pyhällä Hengellä." Apostolit itse vetosivat vastaavassa tilanteessa Raamatun kohtaan: "Silloin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanoi: "Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä..." (em. teos, s. 16, 17).

"...Helluntaikokemus ei ollut opetuslapsille merkityksetön. Jeesus käski heidän pysyä Jerusalemissa odottamassa Isän lupausta. Kaste Pyhällä Hengellä ei ollut opetuslapsien pelastuskokemus vaan työhön varustautumista korkeudesta saadulla voimalla: "...vaan kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani..."  (Apt. 1:8)...(em. teos, s. 17).

"...Lupaus Pyhän Hengen kasteesta on voimassa edelleen. Ei ole mitään syytä olettaa, että Jeesus olisi lopettanut omiensa kastamisen Hengellä ja tulella. Kaste Pyhässä Hengessä lahjoitetaan uskon perusteella, uskon, jonka keskus on Jeesus" (em. teos, s. 23). 

Siunausta!

Ps. "Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla ... Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi ... Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu..." (Apt. 2: 1, 4, 38-39).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti