20190103

3.1.

Hyvää torstaita, täältä menetetyn metsikön reunamilta! Selkeä se oli taivas noustessamme - Marja-Leena ennen minua. Eipä sitä ole kiirus mihinkään - valmiissa maailmassa. Jos jollakin on, niin kiirehtiköön - vaikka eihän se hyvä ole. "Kiirehtivän jalka astuu harhaan", olen lukenut Kirjojen Kirjasta. Mutta, uuteen päivään noustiin. Pikkasen pakkasella - 17.8 astetta. Auringonnousu oli kellertävä taivaanrannalla.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/vettä. Verensokerilukematkin ovat olleet hyvin maltillisia - johtuen siitä, että mitä suuhunsa laittaa ja miten usein. Vuodenalusta sitä on aina hyvä ajatella monia hyviä asioita, joita olisi hyvä laittaa elämään elämässään - vaikkei mitään uuvvenvuojen luppauksia teekkään. Jotkut laulavat - ja toiset sitä papukaijamaisesti toistavat - että kaiken takana on nainen. Vääräleuat - varmaan savolaiset - ovat viäntäneet tuonnii muotoon: kuapin (vai pitäisikö se lausua kaapiksi, koska kaupunginkin lausuvat kaapungiksi, vaiko kaapunniksi) takana on naenen. Kuitennii meilläkin tuon asian - että verensokerit ovat vuojen alusta olleet suht kohillaan - on nainen, nimeltään Marja-Leena. Tosiasiahan se on, että elämän tavoilla voi vaikuttaa paljon ainakin sokeritautiin. Ruokavalio on siinä suuressa osassa. Jos vain voipi, niin suurin tekijä on rajoittaa hiilihydraattien määrää. Ei lopettaa kokonaan niitä, vaan rajoittaa sopivaksi. Siinä vaan pitää/pitäisi päästä alkuun. Toinen asia on liikunta tavalla tai/jos toisella. Jos voi liikkua. Kaikki eivät voi. Mutta, jos voi, niin vuodenvaihde on hyvä aikaraja aloittaa hissukseen jotakin liikuntaa harrastelemaan. Alussa ei saa kyllästyttää itseään liian kovaan urakkaan, vaan totutella vähänkerrassaan ja lisäillä pitkällä tähtäimellä - ajatella, että siitä tulisi yksi asia elämään. Elämäntapamuutos. 

Hengellistä elämää - siis elämää - ajatellen vuodenvaihde on hyvä aika elvyttää sammunutta, tai kituvaa, rukouselämäänsä. On erittäin kannatettava asia alkaa rakentamaan läheistä suhdetta Jumalaan, Isäämme, Jeesukseen, Vapahtajaamme ja Pyhään Henkeen, voimaamme ja johdattajaamme. Sieltä versoo - ja alkaa versomaan sisäiseen maailmaan halu ja näky Jumalan palvelemisesta elämällään ja kaikella, mitä Hän on minulle lahjoittanut. Voi alkaa näkemään asioita uusin silmin. Voi tulla elämään vallankumous - elämäntapamuutos. Tämä vuosi voisi olla sellainen(kin). Tehemäkö niin?

Jospa tästä vuodesta tulisikin oikein rukousherätyksen vuosi yksilöiden, aviopuolisoiden, perheiden, seurakuntien, paikkakuntien ja koko kansamme elämässä!

Aamupalan jälkeen luin Apostolien tekoja. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla. Laittoi hernekeiton "tulelle" - ei ollut sähkökatkosta. Herneet olivat olleet likoamassa jo eilisestä asti. Kinkunloppu ja jauhelihaa lisäksi sekaan.

Tulin seuranneeksi Tour de Ski-lähetyksiä ja Keski-Eurooman mäkiviikkoa.

Söimme hernekeittoa - joka oli niin hyvää, että voisi syödä vaikka joka päivä. Onneksi niin voikin tehdä jonkinaikaa - jos haluaa - sillä sitä on runsaasti. Kahvia päälle.

Laitoin takkaan tulta palelemaan. Istahdin kuntopyörän satulaan ja poljeskelin 1 h. samalla lujin kirjaa. Välillä hain puita ja laitoin piisiin lisää. jatkoin kuntopyörän selässä 15 min. Tauon jälkeen vielä yksi 15 min. jakso. NSU:n (Nouse Selkään Uuvvestaan) selässä verensokeriarvot laskevat tehokkaammin kuin tunnin "lempeällä" lenkillä. Juoksumattoa olen muutaman vuoden haaveillut ostaa. Tämän vuioden alussa on tuntunut, että ostohetki on aika lähellä.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä. M-L on neulonut. taitaa sukkaa/sukkia.

Minähän voisin laittaa jo tämän blogijutun perään "varoituksen" - siis infon - rukoukseen liittyvästä asiasta. Ainahan se on "lisänä rikka rokassa" - ts. alkaa sana leviämään. Olisihan se hieno asia, jos mein kaapunnissa oikein rukkousherätys tulisi/alkaisi!

"Tiedän tämän: haluan lastemme ja lastemme lasten - ja heidän jälkeensä heidän lastensa, aina siihen asti kunnes Herra tulee takaisin - tietävän, että kun sijoitamme Jumalan ylimmäksi listallamme, hän sijoittaa meidät ylimmäksi omalla listallaan. Jumala on sanonut, että hän kunnioittaa meidän elämäämme ja meidän lastemme elämää, kun tottelemme ja seuraamme häntä. Mutta myös sen vastakohta on totta, ja sen pitäisi pelottaa meidät pohtimaan: jos me palvomme muuta jumalaa, sillä on haitallinen, vahingoittava vaikutus tuleviin sukupolviin. Sinun päätöksesi joko seurata Herraa tai tavoitella vääriä kuvia tulee vaikuttamaan rakkaisiisi - ja lapsiin, jotka syntyvät sukuusi monien tulevien vuosien ajan, mikäli Herra viivyttää tuloaan" (Ron Mehl, Sydämeen kirjoitettu. Heijastuksia Jumalan rakkaudesta, Aika Oy Kristilliset Kirjat 1999, s. 69).

Siunausta!

Ps. "Vihastukaa, mutta älkää syntiä tehkö. Älkää antako auringon laskea vihanne yli, älkääkä antako perkeleelle sijaa" (Ef. 4:26-27).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti