20190121

21.1.

25.1 astetta kylmällä noustessa hyvissä ajoin. Aamupalaa ja kahvia. Kävin viemässä Danielin ja Emilian kouluun 9:ksi. Paluumatkalla näkyi keltainen pyöreä kuu aika matalalla. Kuun oikea alakulma - alapyöreä - oli vielä musta. Ennätin näkemään "vähäisessä määrin" kuun pimennhystä. Olin kyllä hereillä siihen aikaan kun olisi näkynyt koko kuun pimennys - "verisusikuu" - mutta en siinä vaiheessa vakavasti ajatellut lähteä kuuta kurkistelemaan. No, näkeehän sen sitten 2025 - jHs.

Laitoin takkaan tulen.

Luin Roomalaiskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Ajelimme kylälle. M-L meni kauppaan ja minä 10:ksi tk:een. Diabeteshoitaja otti serverin olkavarrestani pois. Se on siinä ollut viikon ajan mittaamassa verensokeria. Kirjanpitoa sokeriarvoista, syömisistä ja juomisista, liikunnasta ja lääkityksestä on pitänyt tehdä "kellontarkkuudella" koko ajan.

13 hain Danielin koulusta meille.

Söimme - matikkakeittoa.

14 hain Emilian koulusta meille.

Illemmalla poljeskelin kuntopyörää 30 min. + 30 min. + 30 min., 5 minuutin tauoilla, jäykkyydellä 10, janalla 0-10. Samalla luin kirjaa.

Kuuntelimme Leo Mellerin ajankohtaista puhetta Radio-Patmoksesta. M-L neuloi.

Iltapalaa ja teetä.

"... Raamatun mukaan Kristuksen ruumis on elimistö, jonka kaikki jäsenet toimivat yhdessä. Paras pappi ei suinkaan vapauta seurakuntalaisia vastuusta, vaan varmistaa, että kullakin jäsenellä on oma tehtävänsä josta tämä kantaa vastuun.

Seurakunnan pappi on yksi ruumiin jäsen. Hän ei ole sen pää (tämä asema kuuluu Jeesukselle), vaan pikemminkin hermosto, joka välittää viestejä aivoista ruumiin eri osiin ja saa jäsenet toimimaan tasapainoisesti. ... Monet seurakuntalaiset eivät hyväksy tätä. Vaikka he eivät odotakaan papin tekevän kaikkea, he elättelevät mielessään stereotyyppistä kuvaa papista, joka on loistava esiintyjä, taitava sielunhoitaja, ansioitunut Raamatun tutkija ja teologi, PR-asiantuntija, hallinnollinen virtuoosi, sosiaalietiikan taitaja, seremoniamestari, sielujen voittaja, innostava opettaja, empaattinen hautajaispuheiden pitäjä ja kätevä kaikilla muillakin aloilla, paitsi kenties vetten päällä kävelemisessä. Tällaista kaikkivoipaa pappia haetaan yhä monissa seurakunnissa.

Jokainen joka on hiukkaakaan perehtynyt armolahjoihin tietää, että häntä ei koskaan löydetä. Yhdelläkään Kristuksen ruumiin jäsenellä ei ole kaikkia armolahjoja - ei papillakaan. Jos tämä yksinkertainen tosiasia jätetään huomioon ottamatta, pettymys vaanii kulman takana. Pettymys ei ole välttämätön, ja sitä voidaan lieventää huomattavasti, jos papin toimenkuva laaditaan armolahjojen pohjalta" (C. Peter Wagner, Löydä lahjasi. Armolahjat seurakuntaa rakentamassa, KARAS-SANA 1992, s. 104, 105).

Siunausta!

Ps. "Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan" (Jaak. 1:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti