20190124

24.1.

Täällä taas ollaan. 22.3 asteen pakkaseen saimme nousta. Aamupalaa ja kahvia otetuani kävin viepäsemässä Danielin ja Emilian kouluun 8:ksi. Kuu näkyi vajavaisena - sehän on sitten kuin mekin - ei pyöreänä, mutta kirkkaana taivaalla. Kirkas se oli eilitenkin. 

Palattuani tuikkasin takkaan tulen. Aamupalaa ja kahvia lisää. 

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Luin Roomalaiskirjettä.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla. Jäin kotiin, ettei "takan lämpö mene harakoille" - oli nääs kohdakkoin valmis, että sai pellin sulkea. Torkuin sohvalla.

Söimme.

12 hain Emilian koulusta meille.

13 hain Danielin koulusta meille.

Kahvia.

Kävin hiihtelemässä n. 5 km Tarvaalan ladulla. Pakkasta 22 ja himpun yli.

Palailtuani suksien ulkoiluttamisreissulta kotiin olivat meillä vielä Emilia ja Daniel. Lisäksi meille olivat tulleet heidän pienet srkkunsa, Milena ja Minja, Äidin ja Isän kanssa. Oli nimittäin Jippii-kerho -päivä. Milenakin kun nyt siinä käy. Joimme kahvia ja sen kanssa karjalanpiirakoita. 

Terhi-Marja haki töistä tullessaan lapsensa meiltä. Pia kävi viemässä Milenan Jippii-kerhoon rukoushuoneelle - taisi Emiliakin mennä samassa kyydissä. Olisiko hänen kaverinsakin. Laitoin saunan lämmite. Timon kanssa kävimme löylyttelemässä. Olivatkin kuumat. Saunan jälkeen söimme teen kanssa pitaleipiä erilaisilla täytteillä. Niitähän kyllä pistelee suihinsa. Pian sen jälkeern Timo, Pia ja Minja lähtivät hakemaan Milenaa jippii-kerhosta. Minja on hauska pieni tytöntypykkä. Kävellä tepsuttelee menemään ja hymyilee. Välillä sellainen vekkuli-ilme.

Katsoin vähän - jälkikäteen ampumahiihdon naisten mc-lähetystä. Myös MM-rallin avausta tälle vuodelle.

"Jumala tahtoo antaa seurakunnalleen hengellisiä lahjoja. Ne ovat uskoville elintärkeitä ja tarpeellisia heidän palvellessaan Jumalaa ja ihmisiä" (Paavo Järvisen Alkusanat-luvusta osa, Esa Suojalan kirjoittamaan kirjaan: Palvele pyhillä armolahjoilla, Päivä Osakeyhtiö 20001, s.11).

Siunausta!

Ps. "Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle" (2. Aikak. 16:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti