20190119

19.1.

Syvämmelliset nimipäiväonnittelut Parkkosen Henrille! 

Nousin suht´varahin sunnuntaihin - valmistautumaan päivän tilaisuuteen. Se on kyllä ollut rukouksen ja "teon" alla pidempään jo. 13.6 asteen pakkanen. Aamupalaa ja kahvia.

Laitoin tulen takkaan. Ohut kerros oli tullut lunta jälleen - tosi ohut, mutta kuitenkin.

Luin Roomalaiskirjettä. Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Ennen 11 lähdin liikenteeseen. Kävin hakemassa Salmen mukaan ja ajelimme helluntairukoushuoneelle. Halusin mennä sinne hyvissä ajoin, syystä, että olin vastuussa klo 12 alkavasta Rukoustilaisuudesta. Tälle päivälle oli ilmoitettu Paasto- ja Rukouslauantai. Klo 12 alkaen rukoilimme kotipaikkakuntamme puolesta ja klo 13 alkaen kotimaamme puolesta. Johdettua rukousta. 16 henkeä paikalla. Jumala vastaa rukouksiin. Klo 14 päättyi tilaisuus.

Palailtuani kotiin oli M-L laittamassa ruokaa, jota pian pääsimme syömään - kukkakaalia, oikein isoa paistettua ahventa ja hyvää salaattia. kahvia.

Kävin vähän ulkoiluttamassa suksia ja sauvoja - samalla kostuin asiasta itsekin - n. 5 km Tarvaalan ladulla. Hämärä muuttui aika nopeasti melko pimeäksi.

Illan mittaan tuli syödyksi iltapalaa ja juoduksi teetä.

Poljeskelin myös kuntopyörää 22 min + 22 min, jäykkyydellä 10, janalla 0-10. Samalla lueskelin kirjaa.

M-L neuloi.

Kävin saunassa. 

Iltapalaa ja teetä myöhemmin uudestaan.

"...Armolahja liittyy Uudessa testamentissa aina elämään. Armolahja ei ole kosiolahja, kukkakimppu, leikkikalu tai harrastus, vaan se on välttämätön lahja. Ajatus, että armolahjat ovat jotakin enemmän tai vähemmän kaunista mutta eivät mitenkaan välttämättömiä, on tuottanut vahinkoa Jumalan valtakunnassa. Kirkkohistoriassa on kauan lohduttauduttu ajatuksella, että armolahjat kyllä kuuluvat kirkon rikkauteen mutta eivät sen olemukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakunnalla ei tarvitse olla armolahjoja ollakseen uusitestamentillinen seurakunta. Tämä ei pidä paikkaansa. ..." (Reinnhold Ulonska, Yhteiseksi hyödyksi. Pyhän Hengen lahjat ja niiden käyttö, RV_KIRJAT 1985, s. 162, 163).

Siuinausta!

Ps. "...ja meillä on erilaisia armolahjoja sen armon mukaan, mikä meille on annettu" (Room. 12:6).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti