20190107

7.1.

Mainiota maanantaita! 0.3 astetta miinuksella noustessamme. Aamukahvia vähän, ennenkuin menin viemään Emilian ja Danielin kouluun 9:ksi. Sen jälkeen aamupalaa ja kahvia lisää. Luin Apostolien tekoja. Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin hiihtelemässä Tarvaalan latupohjalla n. 5 km. latua siinä ei vielä ollut, mutta pohjia oli taskoitettu ja ajettu kovettumaan. Mukava siinä oli hissukseen luikutella - taikko hiiviskellä. Harmaa taivas, mutta aurinko kuumotteli sieltä harmauden takaa, luoden kuulasta tunnelmaa.

13 kävin hakemassa Danielin koulusta meille. Söimme. lettujakin M-L paistoi - minäkin yhden sellaisen söin.

14 hain Emilian koulusta meille.

Jonkin aikaa tulin torkkuneeksi sohvalla.

Terhi-marja kävi hakemassa lapset meiltä töistä tullessaan.

16.30 menimme Danielin kanssa "kaurislaavulle", tuonne Tarvaalan hiihtolenkin varteen. Otsalamput päässä ja reput selässä. Tekaisimme tulet ja paistelimme makkaraa ja palvikylkeä myös, jota Danielin repusta löytyi. Keittelin myös kahvit tulilla. Danielilla oli omat kaakaot pullossa. Mukavahan siellä oli tyttärenpoja kanssa tulilla pimeässä istuskella. Emme olleet kovin kauan siellä, kun M-L soitti, että älkää olko kovin kauan, kun Timo, Pia ja pienet tytöt, Milena ja Minja, tulivat juuri. Niinpä sitten tulimme meille molemmat. Daniel leikki pienten serkkujen kanssa. Emiliakin potkitteli potkukelkalla meille ja liittyi touhuilemaan pienten serkkujen kanssa. Minjakin kävelee jo yksikseen hyvin ympäriinsä. Laitoin heti tultuani saunan lämmite. Juotuamme kahvia/teetä ja otettuamme karjalanpiirakoita savulohen kanssa, menimme Timon kanssa saunaan. Saunapuheet liikkuivat evankeliumin eteenpäinviemisen - evankelioinnin - alueella. Molemmilla on siihen halua. Saunan jälkeen lähtivät omat kotia kohti. Daniel Emilian potkukelkassa.

Väen lähdettyä istuin kuntopyörän selkään ja poljeskelin 32 min. Luin samalla kirjaa. Sauna oli vielä kuuma, joten kävin ottamassa lisää hikeä.

"Pikkisen" söin vielä iltapalaa.

Seurasin MM:n voittanutta pikkuleijonien saapumista kultamitalit kaulassa Hensinki-Vantaan lentoasemalle. 

"Sinun ja minun on tehtävä tietoinen päätös reagoida Jumalan Hengen sisäisiin tönäisyihin ja kuiskauksiin, kun hän yrittää tehdä juuri sen, mihin me emme ikinä pysty: kesyttämään kielemme. Aina kun Jumala puhuu meille - ja tiedämme, että Jumala puhuu, meidän on toteltava hänen kehotustaan heti. Miksi? Koska jos sanot jotakin, vaikka tiedät, että sinun ei oikeastaan pitäisi sanoa sitä, joku varmasti loukkaantuu tai vahingoittuu. Sillä hetkellä kun sanat pääsevät ulos suustasi, sinulle monesti tulee äkillinen kurja tunne, että olet jälleen kaapannut itsellesi oman elämäsi hallinnan . ja tuottanut surua Herran Hengelle" (Ron Mehl, Sydämeen kirjoitettu. Heijastuksia Jumalan rakkaudesta, Aika Oy Kristilliset Kirjat 1999, s. 231).

Siunausta!

Ps. "Pieni tuli sytyttää palamaan suuren metsän! Ja kielikin on tuli; meidän jäsentemme joukossa se on vääryyden maailma. Se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse liekehtien helvetin tulta" (Jaak. 3:5-6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti